Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Brașov în weekend

Last Updated on februarie 23, 2024 Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Brașov în weekend 1

Un val de aer tropical cuprinde toata țara. Meteorologii anunță temperaturi de până 20 de grade în weekend, apoi vine din nou o răcire a vremii, anunță RTV. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 04 – 11 martie 2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo în săptămâna 11 – 18 martie 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 18 – 25 martie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

“Cu toate că valorile termice vor fi în scădere, vremea se va menține caldă și pe parcursul săptămânii viitoare. Înnorãri şi ploi pe arii restrânse se vor semnala cu precãdere în jumătatea de vest a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar cu viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în zonele joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și în nord-vest“, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea la Brașov în weekend
Vineri, 23 februarie, maximele vor ajunge la 13 grade Celsius, urmând ca sâmbătă și duminică să avem 16 grade. Minimele în weekend se vir situa între 3 și 7 grade Celsius
Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Brașov în weekend 2

Previous Story

Peste 1.000 de colegi au venit să-şi ia rămas bun de la Cibor, băiatul de 13 ani care a murit fulgerător pe terenul de fotbal, după ce a băut trei energizante

Next Story

170,000 de euro despăgubiri. Bătrâna de 85 de ani, condamnată la închisoare și la plata unor daune uriașe, după ce a provocat un accident cu 3 morţi