Manelistul Tzancă Uraganu, prins cu 160 km/h, pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov. Ce amendă a primit

Last Updated on februarie 21, 2024 Manelistul Tzancă Uraganu, prins cu 160 km/h, pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov. Ce amendă a primit 1

Manelistul Tzancă Uraganu s-a ales cu carnetul de conducere suspendat pentru o perioadă de 90 de zile după ce a fost prins cu viteză excesivă pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov. Manelistul a primit şi amenda, anunță Antena 3.

Tzancă Uraganu, pieton 90 de zile după ce a fost prins cu viteză pe Autostrada 3. Manelistul conducea ce 159 km/oră
La data de 20 februarie 2024, ora 22.07, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au depistat pe Autostrada A3 București – Brașov, la km 10, din direcția Ploiești către București, un autoturismul, condus de către un bărbat.

Acesta circula pe autostrada A3 cu 159km/h, pe un sector de drum pe care limita maximă admisă de viteza este de 100 km/h. În cauza, a fost aplicată o sancțiunea contravențională cu amendă de 1.485 de lei, fiind luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile”, a comunicat poliţia, conform Observator Tv.

Conform informaţiilor reporterilor Observator, la volan se afla artisul Tzancă Uraganu. Incidentul vine la o zi după ce artistul a fost audiat într-un dosar de lega de bani falşi primiţi în timpul unor dedicaţii. Manelistul a susţinut că a fost victima propriilor fani.

Ce amendă iei dacă mergi cu 10 km/h mai încet decât limita permisă. Mulți șoferi nici nu știu de ea
Șoferii prinși conducând cu viteză excesivă sunt dur sancționați de poliție, cu amenzi mari și reținerea permisului de conducere. Iar asta se întâmplă pentru că cele mai multe accidente rutiere se produc din această cauză. Însă nu sunt iertați nici cei care conduc prea încet.
Uneori șoferii circulă cu viteză mică fără niciun motiv pe anumite porțiuni de drum. Aceștia ar putea fi amendați cu până la 495 de lei dacă poliția constată că încurcă circulația, scrie newsweek.ro.

Prevederea este trecută în Codul rutier.
Amenda pe care o poți primi dacă mergi cu 10 km / h mai încet decât limita minimă permisă
Conform articolului 99 din Oug 195/2002 republicată, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puțin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv.

Astfel, amenda nerespectarea vitezei minime pe un sector de drum este de 2-3 puncte, respectiv între 330 și 495, având în vedere că de la 1 ianuarie punctul amendă a crescut de la 145 de lei la 165 de lei.

Până anul acesta, amenda pentru această abatere era între 290 și 435 de lei.
Clasele de sancțiuni sunt următoarele:
a) clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a – de la 21 la 100 puncte-amendă.

Previous Story

Brașov vs. București & Constanța: Cine câștigă bătălia turismului românesc?  Revenire spectaculoasă a turismului în județul Brașov după pandemie: numărul turiștilor sosiți în 2023 a depășit nivelul din 2019

Next Story

Cât câștigă livratorii de mâncare. „Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig”