Cât câștigă livratorii de mâncare. „Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig”

Last Updated on februarie 21, 2024 Cât câștigă livratorii de mâncare. „Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig” 1

În era agitată a tehnologiei și a ritmului rapid al vieții, livratorii de mâncare au devenit adevărați eroi moderni, asigurându-se că bucatele preferate ajung rapid la ușa noastră. Cu apariția platformelor de livrare de mâncare comenzile online s-au înmulțit și au devenit mai accesibile ca niciodată.

Profesia de livrator de mâncare vine și cu provocări semnificative. De la condiții meteorologice nefavorabile la trafic intens sau riscul expunerii la diverse pericole, acești lucrători se confruntă cu obstacole zilnice în îndeplinirea misiunii lor. Începând cu mijlocul săptămânii, cererile se înmulțesc, potrivit datelor unei companii de livrări. Mai mult de muncă este după ora 18:00, arată aceeași statistică. 25 la sută dintre comenzile din ultimul an au fost înregistrate în intervalul 6-8 seara.

Este replica pe care cei care livrează mâncare o pot spune de zeci de ori pe zi – de la primele ore, până târziu în noapte. În București, unele restaurante preiau comenzi până spre patru dimineața. Dar efortul este răsplătit, mai ales dacă sunt mulțumiți clienții și darnici, scrie stirileprotv.ro.
Livrator: „Dacă ieși și te ții faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2,3 milioane pe zi”.

Dacă un livrator din București spune că face în medie 2-300 de lei pe zi, un livrator din Cluj spune că poate să facă chiar și 3.600 de lei pe săptămână.

Un bărbat din Cluj, care lucrează ca livrator la Glovo, a spus câți bani poate face săptămânal din acest job. Florin Rusu, are 50 de ani, a lucrat 20 de ani în Italia ca șofer pe camioane, dar s-a întors acasă, la Cluj, lovit de dorul de familie.

”Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus. Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut.

Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în ”mână”. Dar asta nu se întâmplă de fiecare dată, pentru că s-ar putea ca într-o săptămână să n-ai atât de multe comenzi. Sau să nu lucrezi 10 ore. De exemplu, ieri am făcut 265 de lei, iar alaltăieri, 230 de lei. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig.​”, a relatat bărbatul, pentru media9.ro.

Munca devine mai solicitantă spre mijlocul săptămânii, după cum povestesc angajații din domeniu.

Reporter: Care sunt zilele cele mai aglomerate din săptămână?
Livrator: „Începând de joi, vineri, sâmbătă, duminică”.
Reporter: Și intervalul orar?
Livrator: „Depinde și cum ieși, eu de exemplu ies de la 12 și până seara la 12-1”.

Când vine vorba de mijlocul de transport, livratorii au mai multe variante. Fie că aleg mașina, scuterul sau bicicleta, cu rucsacul în spate, mâncarea va ajunge în siguranță la destinatar. Indiferent de cum aleg să se deplaseze, există și neplăceri.

Livrator: „Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini”.
Livrator: „De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”.

A lucrat la spălătorie şi în construcţii, iar acum e şofer livrator
Unul dintre jucătorii români care nu şi-au atins niciodată potenţialul este Maradona Chiriac, un mijlocaş care e evoluat la Poli Galaţi, FC Botoşani, Rapid Suceava, Popeşti Leordeni şi Metalosport, până în 2017, când a luat drumul Angliei.

La 21 de ani, Maradona era titular la FC Botoşani într-o victorie contra celor de la FC Vaslui, scor 1-0, într-un meci din Cupa României, şi se anunţa ca un fotbalist cu reale perspective de progres, scrie Orange Sport.

Pe atunci, FC Vaslui avea cea mai valoroasă echipă din istoria clubului, cu jucători precum Nicolae Stanciu, Dacian Varga, Georgi Milanov, Gabriel Cînu, Elias Charalambous, Piotr Celeban, Marius Niculae, Lucian Sânmărtean sau Liviu Antal, antrenaţi de actualul selecţioner al României, Edi Iordănescu.

Maradona Chiriac s-a lăsat îmbătat de succesul momentului şi a făcut greşeală după greşeală, după cum chiar el recunoaşte.

Regret amarnic că nu am pus preţ pe seriozitate. Eram convins că pot juca la echipa naţională, dar m-am născut talent şi am murit speranţă. Cea mai frumoasă amintire ca fotbalist o am de când jucam la FC Botoşani şi am eliminat-o din Cupa României pe FC Vaslui, a lui Porumboiu, pentru care jucau Sânmărtean, Stanciu şi Marius Niculae”, a declarat Maradona, conform botosaninews.ro.

De asemenea, publicaţiile vremii reamintesc de un episod neplăcut care l-a avut în prim-plan pe ”Mara”. La un an distanţă de victoria cu FC Vaslui, mijlocaşul a fost dat afară de la Rapid Suceava, în Liga 2, după ce Marin ”Magiun” Barbu l-a prins băut în cantonamentul echipei.

Am renunţat cu totul la Ferariu şi Chiriac. Cred că nu aveau somn, iar dacă şi-au permis aşa ceva chiar sub ochii mei, atunci nu mai au ce căuta la echipă. Eu nu tolerez aşa ceva”, declara Barbu, în 2013, conform gazetasv.ro.

În 2017, ”Mara” a decis să-şi urmeze familia plecată la muncă în Anglia. Nu a renunţat la fotbal. Ajuns în Regat, mijlocaşul a semnat cu Solihull Moors din Liga a 7-a, apoi, la scurt timp a ajuns la FC Romania, echipă pe care a ajutat-o să promoveze din Liga a 9-a, în Liga a 8-a.

Cum banii erau prea puţini, Maradona a fost nevoit să-şi ia un al doilea loc de muncă: a lucrat în construcţii, la o spălătorie auto, la curăţenie, dar a fost şi asistent manager şi chiar supervizor la un dealer autorizat de maşini. În prezent, fostul jucător de la FC Botoşani lucrează ca şofer livrator în Birmingham şi continuă să joace minifotbal.

Niciunul dintre locurile de muncă pe care le-am avut în Anglia nu a fost uşor. Cel mai greu mi-a fost în construcţii, iar cât am fost supervizor, timp de trei ani, îmi vedeam soţia din ce în ce mai puţin şi până la urmă am demisionat. Cred că îmi cam ajunge în Anglia, la anul sper să mă întorc în România”, şi-a propus ”Mara.

Previous Story

Manelistul Tzancă Uraganu, prins cu 160 km/h, pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov. Ce amendă a primit

Next Story

Cel mai mic oraș din România, aflat la doar o oră de Brașov, luat cu asalt de turiști. Ce îl face special