Cel mai mic oraș din România, aflat la doar o oră de Brașov, luat cu asalt de turiști. Ce îl face special

Last Updated on martie 9, 2024 Cel mai mic oraș din România, aflat la doar o oră de Brașov, luat cu asalt de turiști. Ce îl face special 1

Când vine vorba despre locuri celebre din țara noastră, mulți dintre noi putem să amintim câteva exemple. Orașele românești, în special cele mari, au devenit atât de mari și emblematici în țara noastră încât au atras atenția și a turiștilor străini.

S-ar putea să ne așteptăm ca cel mai mic oraș din țară să fie un loc obscur, uitat de lume. Dar în realitate, acest titlu este deținut de Băile Tușnad, un loc foarte renumit în țara noastră! Potrivit Recensământului Populației și Locuințelor din 2023, desfășurat de autorități, în Băile Tușnad locuiesc nu mai mult de 1.372 de persoane. Numărul locuitorilor aici a scăzut de la recensământul din 2011, când în Băile Tușnad locuiau 1.641 de oameni, scrie stiripesurse.ro.

Amplasat în inima țării, Băile Tușnad se întind pe o suprafață de 189 de hectare și atrag turiști din toate colțurile lumii. Aerul ozonat și panorama spectaculoasă sunt principalii factori care atrag vizitatorii, aceștia dorind să se bucure de pachetele de tratament oferite în stațiunea de la Băile Tușnad.
Orașul este situat la aproximativ 30 de kilometri distanță de Sfântu Gheorghe, 30 de kilometri de Miercurea Ciuc și 60 de kilometri de Brașov.

Băile Tușnad atrag anual un număr semnificativ de turiști dornici să se bucure de beneficiile tratamentelor balneare și de aerul sănătos al stațiunii. Oferind o varietate de pachete de tratament și activități recreative, precum băile termale, plimbările în natură și activitățile sportive în aer liber, Băile Tușnad sunt o destinație populară pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se revigoreze. De asemenea, stațiunea beneficiază de un cadru natural pitoresc, fiind înconjurată de peisaje montane impresionante și păduri luxuriante, ceea ce adaugă farmecul și atractivitatea acestei destinații turistice.

Băile Tușnad – informații generale
Băile Tușnad a fost declarat oraș în anul 1968. Sunt situate în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 de metri, între Munții Harghita și Bodoc. Este stațiunea unde Oltul este cursul de apă principal, iar Lacul Ciucaș este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de aici, amplasat chiar în mijlocul stațiunii, cu scop turistic.

Masivul Ciomad este una dintre cele mai tinere formațiuni vulcanice din Carpați. Poziția stațiunii în teritoriu îi asigură, în mod natural, un aer puternic ozonat, bogat în aerosoli și ioni negativi, scrie libertatea.ro.

Tot în zonă întâlnim și mofeta, bioxid de carbon, care reprezintă emanațiile naturale de bioxid de carbon gaz uscat. Mofetele sunt legate de vulcanismul din zona Carpaților Răsăriteni și valorificate în cura balneară. Mofeta folosită la noi în țară, în scop terapeutic, este un fenomen unic în lume.

Aici, izvoarele Stănescu, Apor și Mikes, cu ape minerale carbogazoase, cloruro sodice, bicarbinatate, dar și mofetele și climatul subalpine sunt factorii naturali de cură din stațiunea montană Tușnad. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă din jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de aici a fost realizată după proiectele lui Bela Kuklai, sub denumirea inițială de “Ștefania”, mai târziu s-a schimbat în “Sfânta Ana”, și s-a finalizat încă din anul 1890.

Ce boli se tratează la Băile Tușnad

Băile Tușnad este stațiunea turistică recunoscută pentru beneficiile multiple asupra sănătății. Aici se pot trata următoarele afecțiuni:

Afecțiuni cardiovasculare – tulburări circulatorii, hipertensiune arterială, stări după infarct miocardic;
Afecțiuni ale sistemului nervos – nevroză astenică, distonii neurovegetatice, sări de oboseală fizică și intelectuală;
Afecțiuni digestive – tulburări ale colonului, gastrite cornice, anterocolite, boli ale stomacului;
Afecțiuni edocrine – hipertiroidie ușoară, insuficiență suprarenală, boala Basedow.

Previous Story

Cât câștigă livratorii de mâncare. „Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig”

Next Story

(Video) Accident Brașov. Doi copii răniți la Timisul de Jos