Brașov vs. București & Constanța: Cine câștigă bătălia turismului românesc?  Revenire spectaculoasă a turismului în județul Brașov după pandemie: numărul turiștilor sosiți în 2023 a depășit nivelul din 2019

Last Updated on februarie 21, 2024 Brașov vs. București & Constanța: Cine câștigă bătălia turismului românesc?  Revenire spectaculoasă a turismului în județul Brașov după pandemie: numărul turiștilor sosiți în 2023 a depășit nivelul din 2019 1

Față de anul 2022, numărul turiștilor care au ajuns în județul Brașov a crescut cu peste zece procente anul trecut. Numărul de sosiri a fost mai mare cu circa 8% și față de 2019, care a fost un an etalon în această privință, transmite Radio Târgu Mureș, preluat de G4Media.

La această dată, Brașovul se situează pe locul trei în țară în domeniul turistic (cu 11,1% din cota de piață), după București (care ocupă peste 13% din piață) și Constanța (cu 11,5%). La nivel de Regiune Centru, în schimb, Brașovul înregistrează aproape jumătate din numărul de turiști, după care urmează județele Sibiu (17,7%), Mureș (14,8%), Alba (7,7%), Harghita (7,0%) și Covasna (5,4%).

Aproape 90% dintre turiștii înregistrați în unitățile de cazare sunt români, însă ajung în Brașov tot mai mulți americani și britanici, precizează directorul executiv al Direcției de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea. „În anul 2023, turismul a început să crească atât în Regiunea Centru cât și în județul Brașov. Dacă ne referim strict la Brașov, au fost 1.513.000 de turiști în total, mai mult decât în 2019, înainte de pandemie, când am avut 1,4 milioane de turiști. Se observă apetența românilor, în special, pentru călătorii.”

Atracțiile turistice din Brașov s-au diversificat în ultimii ani, localități precum Vulcan, Zărnești, Râșnov, Fundata sau Sâmbăta fiind destinații tot mai vizitate. Punctul negru al turismului brașovean îl reprezintă însă infrastructura rutieră dezastruoasă, mai spune Mihaela Pâtea:

Atracțiile s-au diversificat. În afară de partea de schi montan, în județul Brașov mai avem circuitele turistice de tip istoric care atrag din ce în ce mai mult și turiștii descoperă și alte localități cu excepția Poienii Brașov și a zonei Bran-Moeciu care, oricum sunt arhicunoscute. Am convingerea că ne-ar fi avantajat o infrastructură adecvată. În schimb, a pornit Aeroportul Brașov.”

Premieră pe Aeroportul Brașov: primul charter cu turiști pentru o minivacanță sub Tâmpa
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a anunțat luni o nouă premieră: prima cursă charter cu turiști care au ales ca destinație Brașovul. Este vorba despre o cursă charter de la Madrid, operată de compania Smartwings, care a aterizat luni, 19 februarie, la ora 16.55, pe Aeroportul Braşov, având la bord 189 de pasageri – turişti spanioli care vor petrece următoarele zile la Braşov şi în împrejurimi. Ei vor vizita obiectivele turistice din centrul vechi al oraşului Brașovului, Castelul Bran sau Cetatea fortificată din Prejmer (monument din patrimoniul UNESCO), scrie brasovmetropolitan.ro.

Reamintim că anul trecut, de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav decolau curse charter care duceau turiștii români către Turcia și Grecia. De altfel, și pentru acest an au fost anunțate curse charter, în perioada 1 iunie – 28 septembrie 2024, pe ruta Heraklion – Braşov – Heraklion. Zborurile vor fi operate în fiecare zi de sâmbătă de compania aeriană Sky Express Greece.

„Ofertele mai multor touroperatori pentru vara 2024 includ zboruri de la Braşov nu doar spre Creta, ci şi spre destinaţii din Egipt (Hurghada, cu plecare din 22 mai), Turcia (Antalya şi Bodrum, începând cu 29 mai) şi Tunisia (Hammamet, din 14 iunie)”, anunțat reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Previous Story

Căsătorește-te de Dragobete la peste 1500 de metri altitudine! O experiență unică în Munții Făgăraș. „Creasta Făgăraşilor oferă un spectacol de neuitat”

Next Story

Manelistul Tzancă Uraganu, prins cu 160 km/h, pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov. Ce amendă a primit