Lidl retrage urgent de la vânzare biscuiți care pot conține bucăţi de metal. „Clienții să nu consume în niciun caz produsul afectat”

Last Updated on februarie 22, 2024 Lidl retrage urgent de la vânzare biscuiți care pot conține bucăţi de metal. „Clienții să nu consume în niciun caz produsul afectat” 1

Lidl anunţă clienții că retrage de la vânzare mai multe stocuri de biscuiți care pot conține bucățele de metal. Biscuţii care pot conţine bucăţi de metal şi au fost vânduţi pot fi returnaţi în toate magazinele Lidl, iar banii vor fi restituiţi, fără a fi necesar bonul fiscal, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), joi, într-un comunicat remis presei.

În cazul produsului vizat, nu se poate exclude faptul că acesta poate să conțină corpuri străine metalice.
Ca urmare a posibilului pericol de rănire, clienții trebuie să aibă obligatoriu în vedere, cu ocazia consumării acestuia, retragerea de pe piață și să nu consume în niciun caz produsul afectat.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare.
Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal“, se arată în comunicatul ANSVSA, conform Antena 3.

Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage în prezent de pe piață produsul “Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024.
Produsul afectat “Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” a fost vândut în magazinele Lidl din România.

Această retragere de pe piață vizează exclusiv produsul “Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024 de la producătorul Merba B.V.
Lidl retrage urgent de la vânzare biscuiți care pot conține bucăţi de metal. „Clienții să nu consume în niciun caz produsul afectat” 2

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse de la producătorul Merba B.V. nu sunt afectate de această retragere de pe piață. Firma Merba B.V. și Lidl România își cer scuze pentru neplăceri. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail info@lidl.ro“, se mai arată în comunicat.

Alertă alimentară: Mega Image retrage urgent un produs ce provoacă alergii
Mega Image, unul dintre lanțurile de magazine renumite din România, a luat decizia de a retrage rapid de pe rafturile sale un sos din cauza conținutului de alergeni care nu erau menționați pe etichetă. Conform informațiilor furnizate de Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), produsul în cauză este sosul de tip Teriyaki, comercializat sub denumirile 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G și 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G, scrie Turda News.

Retragerea de pe piață și rechemarea produselor au fost inițiate la solicitarea furnizorului, după ce s-a constatat că sosul conținea un alergen (glutenul din sosul de soia) care nu era menționat pe etichetă. ANSVSA a emis un avertisment privind acest aspect și a subliniat necesitatea retragerii produselor respective de pe rafturile magazinelor Mega Image.

Toate produsele retrase vor fi supuse procedurii de distrugere, asigurându-se astfel că acestea nu vor ajunge la consumatori. Într-un comunicat oficial, Mega Image a transmis un apel către clienți, solicitându-le să nu consume produsele cu loturile specificate și să le distrugă sau să le returneze la magazinul de la care au fost achiziționate. Este important ca consumatorii să prezinte bonul fiscal în cazul returnării. Termenul limită pentru returnarea produselor este stabilit la data de 29 aprilie 2024.

Cu prioritatea acordată sănătății consumatorilor, Mega Image reafirmă angajamentul său față de siguranța alimentară și cooperarea eficientă cu autoritățile pentru soluționarea rapidă și corectă a situațiilor de acest gen.

Previous Story

O nouă bijuterie lângă Brașov. Refugiul montan cu observator panoramic, unic în ţară, a primit autorizație de construire

Next Story

A început procesul. Părinții fetei din Brașov ucisă de șoferul drogat, revoltați: „Poliția ți-a dat drumul, a dat drumul la o bombă pe străzi, la un criminal/Acum i s-a făcut de facultate și fata mea era la facultate și uite că nu mai merge”