O nouă bijuterie lângă Brașov. Refugiul montan cu observator panoramic, unic în ţară, a primit autorizație de construire

Last Updated on februarie 22, 2024 O nouă bijuterie lângă Brașov. Refugiul montan cu observator panoramic, unic în ţară, a primit autorizație de construire 1

Lângă Brașov se va construi un refugiu montan modern, cu observator panoramic. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a obţinut autorizaţia de construire a obiectivului care va fi amplasat în Munţii Bodoc, la o altitudine de 1.190 metri. Vicepreşedintele CJ Covasna, Jakab Istvan Barna, a declarat, pentru AGERPRES, că acest obiectiv, care va avea patru etaje, va fi unic în ţară şi va constitui o atracţie turistică.

Structura construcţiei va fi realizată din lemn şi metal, parterul va servi drept adăpost pentru turişti, iar la etajele superioare vor exista, printre altele, o cabină panoramică şi o platformă de observare. Potrivit acestuia, investiţia se cifrează la circa 1 milion de lei, iar suma va fi accesată din fonduri europene.

Acum doi ani am plecat cu proiectul acesta spunând că nu se poate, adică au spus alţii că nu se poate face şi, iată, acum avem autorizaţia de construire (…) Targetul meu personal ar fi să-l terminăm anul acesta, dar depinde cum primim finanţare. E un proiect care nu se poate opri, având şi autorizaţie de construcţie o să îl facem. Termenul de finalizare este 2024-2025″, a declarat Jakab Istvan Barna, conform Mesagerul de Covasna.

Acesta a subliniat că refugiul montan cu observator panoramic se încadrează perfect în strategia judeţului Covasna de creare de noi atracţii turistice, menite să contribuie la dezvoltarea acestui sector.

Am conceput o strategie împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Visit Covasna şi, acum câţiva ani când am pornit la drum, am zis că sunt trei teme importante în ceea ce priveşte turismul: o temă este istoria trăită, care se referă la castelele şi conacele din judeţul nostru, o altă temă este natura neîmblânzită şi a treia, sănătate din natură sau balneologie.

În fiecare segment, noi, Consiliul Judeţean, facem investiţii. Dacă ne referim de ecoturism sau turism activ sau natura neîmblânzită, cum spunem noi, putem vorbi despre refugiul montan cu observator panoramic din Munţii Bodoc”, a menţionat Jakab Istvan Barna, preluat de weradio.ro.

În judeţul Covasna există mai multe refugii montane realizate de Salvamont, printre care cel din Munţii Bodoc, construit la o altitudine de 1.044 metri, cel din Vârful Lăcăuţi, Munţii Vrancei, aflat la o altitudine de 1.700 metri, în cel mai înalt punct montan din judeţ, precum şi refugiile „Trei Hotare” în Munţii Baraolt şi „Ţeţelea” din Munţii Turiei, în zona Ciomad-Balvanyos.

 

Amplasarea şi înălţimea construcţiei vor oferi vedere asupra zonelor Târgu Secuiesc, Covasna, Sfântu Gheorghe şi a îndepărtatului Braşov. Vizitatorii se vor simţi, fără exagerare, ca şi cum s-ar afla în vârful lumii. Refugiul montan cu observator panoramic se încadrează perfect în conceptul turistic de creare de noi atracţii turistice pentru a stimula turismul din judeţ, a scris recent Jakab Istvan Barna, pe pagina sa de Facebook, conform G4Media.

Previous Story

Lidl demolează un magazin din Brașov. A primit aprobare de la Primărie

Next Story

Lidl retrage urgent de la vânzare biscuiți care pot conține bucăţi de metal. „Clienții să nu consume în niciun caz produsul afectat”