Last Updated on februarie 22, 2024
Lidl a primit aprobare de la Primărie pentru a demola un magazin. Retailer-ul Lidl a început încă de acum doi ani demersurile pentru a moderniza unul dintre magazinele sale din municipiul Brașov, unde pe vremuri a funcționat un magazin Plus. Astfel, planul Lidl este de a demola actualul supermarket și de a amenaja unul nou, mai spațios.
În acest sens, recent, Primăria Brașov a emis autorizația pentru derularea lucrărilor de demolare a magazinului din Craiter. Actualul magazin are o suprafață de 1.450 mp și un procent de ocupare a terenului de 1,30%, în conformitate cu documentul urbanistic emis de municipalitate.
Lidl are în municipiul Brașov nouă magazine, cele mai noi dintre acestea au fost deschise în ultimii ani în zona Paradisul Acvatic și în Bartolomeu, lângă Altex. De altfel, retailer-ul are în plan construcția unor noi magazine în noua zonă rezidențială Tractorul (str. Nicolae Labiș) și pe strada Poienelor (lângă terminalul de autobuze), dar deocamdată nu a făcut alte demersuri în vederea autorizării lucrărilor, scrie Biz Brasov.
Motivul pentru care o studentă a refuzat să lucreze la un supermarket. „Nu poate fi normal”
O studentă din Roma care a răspuns unui anunț de angajare la un supermarket a refuzat să lucreze la magazin când a aflat ce salariu ar fi urmat să primească: 500 de euro pe lună pentru un loc de muncă cu normă întreagă, scrie newsweek.ro.
Când a fost contactată de managerul magazinului, fata a explicat că nu se aștepta ca salariul să fie atât de mic și că un student nu se poate descurca cu mai puțin de 1.000 de euro, pentru că are de plătit chiria și taxele la facultate.
„Învăț și mă întrețin: 500 de euro pe lună pentru 40 de ore pe săptămână este o bătaie de joc în ziua de astăzi, nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții”, a declarat Aurora pentru presa din Italia.
Tânăra studiază Științele Educației la Universitatea Roma Tre. A decis să-și caute un loc de muncă pe plaformele de recrutare online și a dat peste un anunț al unui mare lanț de supermarketuri.
„Căutăm candidați, chiar și fără experiență, cu excelente abilități de organizare, proactivitate și dorință de spirit de echipă. Oferta se adresează persoanelor care pot începe o perioadă de formare de șase luni cu un salariu cuprins între 500 și 900 de euro pe lună”, scria în anunțul privind un stagiu de practică pentru un post de asistent de vânzări.
„Nu poate fi normal”
Aurora a fost apoi sunată de către șefa magazinului, care i-a dat mai multe detalii despre cum funcționează compania și ce rol va avea dacă va decide să înceapă stagiul de practică: o rambursare a cheltuielilor de 500 de euro pe lună la 40 de ore de muncă pe săptămână, dar și o posibilitate de creștere profesională.
„Dacă vă considerăm o persoană capabilă, există posibilitatea de a vă angaja ca vânzătoare”, i-a explicat studentei managerul magazinului.
Șefa de magazin i-a mai precizat că nu va ține cont de anii de experiență pe care îi are tânăra studenta în HoReCa: trei ani și jumătate la un fast-food, pe care l-a părăsit pentru că era prost plătită.
Fata a respins oferta și s-a angajat în cele din urmă la un restaurant din Trastevere, unde spune este plătită „decent”.
„Nu oricine poate alege să refuze un loc de muncă, dar să lucrezi în aceste condiții nu poate fi normal”, sa mai spus tânăra.