Harta aquapark-urilor indoor. Paradisul Acvatic din Brașov, locul 3 la accesibilitate

Last Updated on februarie 13, 2024 Harta aquapark-urilor indoor. Paradisul Acvatic din Brașov, locul 3 la accesibilitate 1

Urmează să înceapă vacanța de schi pentru majoritatea copiilor din țară, dar chiar dacă sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România, acestea sunt în continuare practicate de o minoritate. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă, țin mulți români departe de pârtii.

O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark. Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark atunci se anunță o distracție pe cinste.

De aceea, echipa clubulcopiilor.ro a creat o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, am selectat doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

O primă concluzie a analizei noastre ar fi oferta limitată. Sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța. Pentru clujeni, cele mai apropiate aquapark-uri sunt cele din Bihor.

Harta aquapark-urilor indoor. Paradisul Acvatic din Brașov, locul 3 la accesibilitate 2

Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara – Therme Bucuresti, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă doar 130 RON pentru o zi întreagă.

Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de RON pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces per familie.

La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea unde intrarea pentru o familie costă 325 RON , urmat îndeaproape de Therme București cu un preț de intrare de 323 RON.

AquaparkCost bilet familie (RON)
Felixarium325
Therme București323
Aquapark Nymphaea255
Cozia AquaPark230
Amazonia230
Aqua Park TISA227
Paradisul Acvatic210
Aqua Park President170
Aqualand Deva130

Comparație cu Europa

Prețurile din România sunt similare cu cele din țările din apropierea noastră – Polonia și Ungaria- ultima dintre acestea fiind o populară destinație de turism balnear pentru locuitorii din vestul țării.

Prețurile din vestul Europei sunt, în schimb, semnificativ mai mari. De exemplu, costul intrării la Therme Erding, un aquapark indoor din Germania, operat sub sigla aceluiași operator ca cel din București, este aproape de trei ori mai mare decât la cel din capitala României.

AquaparkȚaraCost bilet familie (RON)
Aquaticum DebrecenUngaria213 RON
Aquaparc CracoviaPolonia300 RON
Aquaworld BudapestUngaria265 RON
Aquaworld MilanoItalia408 RON
AquapulcoAustria493 RON
Therme ErlingGermania806 RON
Previous Story

Brașoveanul Radu Almășan de la Bosquito  a dezvăluit cu ce boală gravă a fost diagnosticat. „Când am fost la vizita medicală mi-a căzut cerul în cap”

Next Story

Accident Brașov. Cu mașina înfiptă între gard și stâlp. Cum a nimerit acolo?