Brașovul se pregătește de deschiderea unor hoteluri de renume mondial! Hyatt, Marriott, Ibis Styles şi DoubleTree by Hilton, Swissotel, Kempinski

Last Updated on martie 14, 2024 Brașovul se pregătește de deschiderea unor hoteluri de renume mondial! Hyatt, Marriott, Ibis Styles şi DoubleTree by Hilton, Swissotel, Kempinski 1

Oraşul de la poalele Tâmpei cunoaşte o efervescenţă în piaţa hot­e­lieră, multe proiecte au fost recent finalizate, ori sunt în plină desfăşu­rare şi urmează a fi gata în următorii ani. Aro Palace, compania care admi­nistrează două hoteluri în Braşov, face primul pas către încheierea unui parteneriat cu grupul internaţional Hyatt, care nu are încă prezenţă pe piaţa locală. Compania a semnat scrisoarea de intenţie pentru a intra într-un acord de franciză cu Hyatt Hotel Corporation. Dacă partene­riatul se va concretiza, Hyatt va intra în premieră pe piaţa locală, notează Ziarul Financiar.

Dacă parteneriatul se va concretiza, hotelul Aro Palace Braşov va intra în familia internaţionala de hoteluri a mărcii Hyatt. Hotelul ar urma să fie operat sub numele Hyatt Regency Aro Palace Brasov. Scrisoa­rea de intenţie este primul pas, urmând şi alte proceduri pentru încheierea parteneria­tului. Hotelul Aro Palace dispune de 189 de camere şi suite pentru oaspeţi şi încă 67 de camere executive şi suite, un spa de lux, baruri şi săli destinate evenimentelor de busi­ness. Cu un astfel de parteneriat va fi marcată intrarea grupului internaţional pe piaţa locală.

Aro Palace a încheiat anul trecut un parteneriat şi cu Accor pentru hotelul Capi­tol, care va trece sub brandul Mercure. Ho­te­lul se află în proces de renovare şi modernizare, iar costurile se ridică la circa 10 milioane de euro. Hotelul are 183 de camere dispuse pe şase etaje şi ar urma să fie redeschis în a doua parte a anului viitor, conform G4Media.

Marriott pariază pe un hotel AC Marriott în Braşov, prima unitate sub acest brand din România. Hotelul este dezvoltat de Urban Invest şi va face parte din proiectul mixt Urban Plaza, care cuprinde peste 78.000 mp în zona rezidenţială, spaţii de birouri, hotel, zonă de retail, clinică medicală, spa şi restaurante, scrie Biz Brasov.

Investiţia în unitatea de cazare se va ridica la peste 25 milioane euro şi va avea 161 de camere. AC Hotels by Marriott este un lanţ de hoteluri cu prezenţă în mai multe ţări din Europa şi în Statele Unite ale Americii, adresându-se atât turiştilor veniţi în scopuri de business, cât şi publicului leisure.

Radisson are deja un hotel în Braşov, anume Radisson Blu Aurum, care a fost inaugurat în 2022 după o investiţie de 17 milioane de euro. Accor şi Hilton au încheiat parteneriate cu antreprenori locali pentru dezvoltarea hotelurilor Ibis Styles şi DoubleTree by Hilton în Braşov, care ar urma să se deschidă în acest an.

Piaţa hotelieră din Braşov, slab dezvoltată, se află în plină efervescenţă a proiectelor anunţate. Specificul turistic al Braşovului reprezintă un mixt între turismul de business şi turismul de leisure, ceea ce îl face şi mai atractiv pentru lanţurile hoteliere.

În administrarea autorităţilor publice din Braşov se află şi Poiana Braşov, unde turismul de leisure este principalul motor al hotelurilor din staţiune. În ultima parte a anului trecut au fost anunţate două proiecte care reprezintă premiere pentru piaţa locală.

Accor a anunţat deschiderea hotelului Swiss™tel în Poiana Braşov începând cu 2024. Proiectul reprezintă un parteneriat între Accor şi compania locală Neagoe Basarab Residence, un dezvoltator din Braşov.Hotelul va avea 114 camere şi apartamente, un centru spa, o sală de fitness, cât şi un restaurant gourmet. Dezvoltarea hotelului este structurată în două faze. Prima fază este programată pentru a fi inaugurată la sfârşitul lunii martie 2024, iar cea de-a doua fază va urma în februarie 2026.

Un hotel Swissotel a fost anunţat, prima dată, în Bucureşti, însă deschiderea lui a tot fost amânată, ultimul termen fiind 2025. În această situaţie, Braşovul va avea primul hotel Swissotel din România.

O altă premieră pentru piaţa locală care va avea loc la Braşov este hotelul Kempinski, din Poiană. Kempinski, unul dintre cele mai vechi grupuri hoteliere din Europa concentrat pe segmentul de lux, a încheiat un parteneriat cu Rock Development Holding pentru deschiderea primului hotel sub brandul Kempinski care va fi clasificat la cinci stele şi va fi amplasat în Poiana Braşov. Investiţia se ridică la 70 milioane euro.

Kempinski numără 82 de hoteluri şi reşedinţe de lux în destinaţii ultra-luxoase din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală şi Caraibe, la care se adaugă 26 de proiecte aflate în dezvoltare în prezent.

Statistici hoteluri din Brașov în anul 2023:
Capacitate de cazare:
Număr de hoteluri: 112 (conform INS)
Număr de camere: 10.589 (conform INS)

Număr de turiști:
Total turiști: 1.137.000 (primele 9 luni ale anului 2023)
Turiști români: 942.000 (primele 9 luni ale anului 2023)
Turiști străini: 195.000 (primele 9 luni ale anului 2023)

Durata medie a sejurului:
Total: 1,8 zile
Turiști români: 1,8 zile
Turiști străini: 1,9 zile

Previous Story

Brașov. Femeie arestată, după ce și-a bătut cu bestialitate soacra, cu pumnii şi picioarele. „Pentru leziunile pe care i le-a creat persoanei vătămate, a fost acordat sprijin medical”

Next Story

(Video) Titi Aur, despre femeile la volan: „Ele nu cred că pot, nu au acel tupeu, acea obrăznicie. Bărbații sunt mai de deciși și mai siguri pe ei, femeile sunt mai timide”