Brașovenii, șoferi și pietoni, chemați să semneze pentru construcția unei parcări subterane de milioane de euro în Livada Poștei pentru ca unii cu mașini să aibă unde parca atunci când pleacă la plimbare prin Centru

Last Updated on februarie 6, 2024 Brașovenii, șoferi și pietoni, chemați să semneze pentru construcția unei parcări subterane de milioane de euro în Livada Poștei pentru ca unii cu mașini să aibă unde parca atunci când pleacă la plimbare prin Centru 1

Brașovenii, șoferi și pietoni, sunt invitați să semneze pentru cheltuirea a 5-10 milioane de euro pentru construcția unei parcări în Livada Poștei, care ar trebui să rezolve problema traficului din Centru. Dacă nu cumva ar atrage și mai multe mașini, având în vedere că au unde parca.

Construcția unui loc de parcare subteran costă între 20-25.000 de euro, iar la 300 de locuri de parcare se ajunge la 7.5 milioane de euro, plătiți și de brașovenii pietoni pentru ca unii cu mașini să aibă unde parca atunci când pleacă la plimbare prin centru. Taxa auto plătită de șoferi nu are rol de pușculiță pentru construcția de parcări. Este o amendă pentru descurajarea brașovenilor de a-și cumpăra mașini, o încurajare de folosire a transportului public.

Astfel, preşedintele Organizaţiei Municipale Braşov a PSD, Lucian Pătraşcu, a anunţat luni, 5 februarie, că social-democraţii au lansat o acţiune de strângere de semnături pentru construirea unei parcări subterane în zona Livada Poştei.

Facem acest lucru deoarece credem cu tărie faptul că doar prin consultarea unui număr foarte mare de locuitori vom ajunge să găsim soluţia optimă pentru a rezolva această situaţie. Invit braşovenii să dea dovadă de spirit civic şi să se alăture acestui proiect care este un pas înainte în dezvoltarea Braşovului”, a declarat Lucian Pătraşcu, citat de bzb.ro.

Acesta a amintit că soluţia restricţionării traficului auto în centrul istoric al Braşovului în fiecare weekend sau cu ocazia sărbătorilor legale este o soluţie care se opune dezvoltării Braşovului. „Foarte mulţi cetăţeni mi se adresează zilnic, spunându-mi faptul că decongestionarea traficului auto în zona istorică trebuie să aibă la bază construirea de parcări publice în proximitate. Săptămâna trecută am propus administraţiei braşovene construirea unei parcări subterane în zona Livada Poştei.

Aceasta ar prelua mai mult de jumătate din traficul auto din zona centrului istoric, dar fiind faptul că, în conformitate cu studiul de trafic de la începutul lunii decembrie 2023, autoturismele care formau ambuteiaje în această zonă se aflau în căutarea unui loc de parcare. O foarte mare parte dintre aceste autoturisme aveau numere de înmatriculare în alte judeţe, aparţinând turiştilor care doreau să viziteze Târgul de Crăciun din zona Pieţei Sfatului”, a declarat Pătraşcu.

Construirea unei parcări subterane în zona Livada Poştei este o soluţie de tip „win-win”, arată Pătraşcu (un concept preluat din teoria jocurilor, care se traduce prin „câştig – câştigi”):

Antreprenorii din zona centrului istoric îşi pot dezvolta afacerile, deoarece fluxul de vizitatori va fi mai mare, turiştii vor avea unde să-şi lase autoturismele fără a da ture interminabile pentru găsirea în apropierea a unui loc de parcare şi braşovenii vor avea un acces mai facil în zona centrului istoric, scăpând de anxietatea provocată de căutarea unui loc de parcare”, mai spune Pătrașcu, citat de mytex.ro.

Pe de altă parte, la fel ca săptămâna trecută, social-democratul nu a propus un amplasament pentru construirea acestei parcări.

Previous Story

O româncă spune ce a cumpărat de 60 de euro dintr-un magazin din Olanda: „Nu cred că ne vor ajunge nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea”

Next Story

Foto Brașov. O placă de beton s-a prăbuşit peste o casă după ce un drum s-a surpat. „S-a auzit o bubuitură puternică, urmată binenţeles de un cutremur mai mic. Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură şi a căzut”