O româncă spune ce a cumpărat de 60 de euro dintr-un magazin din Olanda: „Nu cred că ne vor ajunge nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea”

Last Updated on februarie 6, 2024 O româncă spune ce a cumpărat de 60 de euro dintr-un magazin din Olanda: „Nu cred că ne vor ajunge nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea” 1

Prețuri mari sunt și în Olanda, nu doar în România. O tânără de naționalitate română, care locuiește în Olanda, a postat recent un videoclip pe TikTok, în care povestește experiența avută după ce a mers la cumpărături la Albert Heijn, unul dintre cele mai mari și populare lanțuri de supermarketuri din țară

Cu un buget de 60 de euro (aproximativ 300 de lei), alocat cumpărăturilor, tânăra a rămas șocată de faptul că a cumpărat doar câteva produse cu acești bani, scrie observatornews.ro.

„Tocmai am cheltuit 60 de euro la Albert Heijn și sunt șocată. 60 de euro și nu am cumpărat aproape nimic. Așa că vreau să vă arăt ce puteți cumpăra cu 60 de euro de la Albert Heijn, ca să înțelegeți. Eu cu iubitul meu nu am vorbit unul cu celălalt tot drumul, având în vedere cât de oripilați am fost că am dat 60 de euro pe nimic.

Deci, am luat o pâine, câteva pachete de cafea, ouă, și două pachete de ravioli cu ciuperci, pentru că erau la promoție – unu plus unu gratis, și totuși am dat 60 de euro. Am cumpărat și pateu, o lămâie pentru paste, iaurt cu ciocolată. Am mai luat bucățele de parmezan, niște foietaje cu cașcaval un sos Allioli și melci cu scorțișoară.

Am achiziționat fructe de mare, inclusiv scoici, creveți, baby caracatiță și diverse alte fructe de mare, precum și o bucată de cașcaval, popcorn. Am cumpărat și o folie cu șuncă de pui și o cutie cu bucățele de șuncă de pui, un salam care era la reducere, unt și o sticlă de suc.

Deci, cam astea au fost cumpărăturile în valoare de 60 de euro. Nu cred că ne vor ajunge nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea. Pentru mine a fost clar, nu o să mai cumpăr niciodată de la Albert Heijn. Spuneți-mi în comentarii părerea voastră.”, spune ea.

Furnizorii de energie încep să reducă prețurile sub cele plafonate de Guvern pentru cei care vor să încheie noi contracte la electricitate sau gaze

Furnizorii de electricitate și gaze au venit cu oferte pentru consumatorii casnici la niveluri sub plafoanele stabilite de stat, arată datele din comparatorul de prețuri de pe site-ul ANRE, analizate de HotNews.ro, scrie Biz Brasov. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de la declanșarea crizei din energie.

La electricitate, companiile și-au mulat ofertele pentru pragurile de consum din schema de plafonare-compensare.

Mai exact, clienții cu consum sub 100 de kWh au la dispoziție 19 oferte egale cu prețul din plafon (0,68 lei/kWh).

Ofertele sunt valabile de la începutul lunii februarie. De remarcat este că numărul lor crește de la o zi la alta; ieri, spre exemplu, erau 17 oferte cu prețul din plafon.

Printre companiile care oferă cel mai mic preț enumerăm Getica 95, Enterex, E.ON, Electrica Furnizare, MET România, OMV Petrom.
Se remarcă, totodată, că Hidroelectrica nu mai este cea mai ieftină companie, având oferte la un preț peste plafon (0,77 lei/kWh).

Pentru pragul următor de consum, adică între 100 și 255 kWh, Hidroelectrica este singura care are un preț sub plafon (același 0,77 lei/kWh).
Însă există alte opt oferte la prețul din plafon (0,8 lei/kWh): Enterex, ICCO Energ, MET România, Nova Power and Gas, OMV Petrom.

Previous Story

O brașoveancă și Camelia Tişe, ucise de malarie după vacanţa din Zanzibar. Organele i-au cedat rând pe rând. „Sunt afectate toate organele vitale începând de la creier până la plămâni, rinichi, ficat”

Next Story

Brașovenii, șoferi și pietoni, chemați să semneze pentru construcția unei parcări subterane de milioane de euro în Livada Poștei pentru ca unii cu mașini să aibă unde parca atunci când pleacă la plimbare prin Centru