Brașov. Piața Sfatului fără fântâna arteziană. Va fi construită una mai mică, lângă Casa Sfatului

Last Updated on februarie 6, 2024 Brașov. Piața Sfatului fără fântâna arteziană. Va fi construită una mai mică, lângă Casa Sfatului 1

Primăria Brașov anunță că va propune consilierilor locali noul plan de amenajare pentru Piața Sfatului.  Anunțul a fost făcut luni, 5 februarie, de reprezentanţii Primăriei Braşov, în timpul unei conferinţe de presă în timpul căreia a fost prezentat bugetul municipiului Braşov pe anul 2024, scrie bzb.ro.

Principala nemulțumire a brașovenilor este legată de soarta fântânii arteziene, care urmează a fi desființată și va fi refăcută lângă Casa Sfatului, dar la o dimensiune mult mai mică.

 

Documentația de studiu de fezabilitate pentru Piața Sfatului a fost predată în luna decembrie. Suntem în analiză de indicatori tehnico-economici și vom veni cu o propunere spre Consiliul Local în această lună. Urmează, după aprobarea indicatorilor în consiliu, etapa de autorizare și execuție.

Elementele de design care au făcut parte din soluția câștigătoare prin concurs rămân în decizia proiectantului general și ele sunt în continuare aferente acestui proiect”, a spus arhitectul șef al municipiului, Dragoș Oprea, citat de Radio Romania Brasov.

Acesta a menţionat că proiectul va menţine elementele de design stabilite prin proiectul declarat câştigător în urma concursului de arhitectură finalizat în luna aprilie a anului 2022, ceea ce înseamnă că fântâna arteziană din centrul pieţei va fi desfiinţată şi va fi amenajată una mai mică, lângă Casa Sfatului. De asemenea, vor fi menţinuţi stâlpii decorativi.

Pe de altă parte, arhitectul şef al Braşovului a menţionat că s-a renunţat la intervenţiile asupra Casei Sfatului. În proiectul iniţial era prevăzută realizarea unor uşi la Casa Sfatului, însă conducerea Muzeului Judeţean de Istorie Braşov (instituţie fără acordul căreia nu se poate realiza nicio intervenţie la Casa Sfatului) s-a opus unor astfel de intervenţii.

Previous Story

Brașovean arestat după ce a tăiat cauciucurile de la mașina fostei sale soții

Next Story

DNA al Bisericii pentru preoții care iau șpagă. Preoții nu au voie să ceară bani pentru înmormântări și căsătorii și pot fi reclamați