Brașov. George Scripcaru nu mai candidează la Primărie. Rămân în joc Allen Coliban și Adrian Veștea. Cine câștigă?

Last Updated on februarie 8, 2024 Brașov. George Scripcaru nu mai candidează la Primărie. Rămân în joc Allen Coliban și Adrian Veștea. Cine câștigă? 1

Încep să se limpezească lucrurile pentru alegerile locale. George Scripcaru a declarat astăzi că nu intenționează să mai candideze la Primărie. Rămân în joc Allen Coliban, actualul primar, și Adrian Veștea. Cei doi au avut ieri primele contre televizate.

Pentru MyTEX, fostul edil, înfrânt de Allen Coliban la alegerile din urmă cu 4 ani, a precizat însă că nu se gândeşte în acest moment să revină la Primăria Braşov. „Sunt doar păreri. Eu sunt o persoană inactivă din punct de vedere politic. Sunt puţin rupt de lucrurile astea. Am alte priorităţi în acest moment, alte proiecte pe plan personal. Sunt alţii preocupaţi de aceste lucruri, să îi lăsăm pe ei”, a declarat George Scripcaru pentru MyTEX.

Miercuri seară la Digi24 de Cosmin Prelipceanu, Allen Coliban, primarul Brașovului, a avut o primă contră televizată cu Adrian Veștea, cel mai probabil candidat la Primărie. Coliban a fost întrebat de către Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării și fost președinte al CJ Brașov, ce ar face dacă mâine s-ar închide Facebook și nu ar mai putea comunica pe nici o rețea socială și ce le-ar prezenta brașovenilor față-n față în ceea ce privește obiectivele realizate în cei 4 ani de mandat.

Coliban a dat de înțeles că nu e un primar care să fie văzut de cetățeni o dată la 4 ani și i-a spus lui Veștea că merge des în cartiere, inaugurează proiecte și discută cu președinții de asociații. Edilul a explicat că alege să comunice pe Facebook pentru că acolo mulți dintre brașoveni își pot exprima părerea și pot intra în dialog.

„Am câştigat campania în 2020 şi am continuat să inovez din acest punct de vedere, pentru că de obicei vezi primarul o dată la patru ani. Merg în cartiere, mă întâlnesc cu preşedinţii de asociaţii (de proprietari – n.r.), avem proiecte pe care le inaugurăm în cartiere, de la terenuri de sport şi până la creşe, grădiniţe, sunt lucruri care nu s-au făcut în ultimii zece ani. Sunt un primar care comunică pe Facebook pentru că acolo sunt foarte mulţi dintre braşoveni, care pot să-şi expună părerea şi pot intra în dialog cu ei, dar fac şi foarte mult teren. În felul acesta am câştigat alegerile în 2020 şi îmi propun să continui în acelaşi fel“, a afirmat Coliban la Digi24.

Edilul a spus că „schimbarea e vizibilă la Braşov” şi a lansat mai multe „provocări” celorlalţi primari din România.
Arătaţi-mi un oraş care arată mai bine şi îşi face treaba mai bine (…), un oraş mai curat decât Braşovul. S-a schimbat abordarea faţă de primar şi primărie, nu mai avem abordarea de Zeus, acum avem un primar pe care poţi să-l tragi de mânecă şi să-i spui: aici ar trebui mai multă curăţenie”, a precizat Coliban, răspunzând astfel criticilor privind insuficienta curăţenie din oraş, conform mytex.ro.

Alte „provocări” se referă la investiţiile din educaţie – „nimeni nu mai are şase grădiniţe şi patru creşe în construcţie în acelaşi timp“ -, dar şi la extinderea reţelelor de staţii de încărcare a maşinilor electrice şi la planul de mobilitate (transport în comun, transport ecologic), Braşovul având cele mai „ambiţioase” programe în acest sens.

Previous Story

(Video) Service-ul auto în care îţi repari singur maşina. Ora costă doar 60 lei. „Nivelul de interes este ridicat”

Next Story

(Video) Șofer kamikaze pe Autostrada A1. 72 de ani, pe contrasens, fără permis. Ce amendă și-a luat