Aeroportul Brașov: Revine Dan Air? 8249 de pasageri de la începutul anului. „Ceea ce este cel mai important, Aeroportul funcționează! Plecarea unei companii- cu care dealtfel suntem în tratative să reia câteva curse de la și spre Brasov- nu înseamnă închiderea aeroportului”

Last Updated on februarie 8, 2024 Aeroportul Brașov: Revine Dan Air? 8249 de pasageri de la începutul anului. „Ceea ce este cel mai important, Aeroportul funcționează! Plecarea unei companii- cu care dealtfel suntem în tratative să reia câteva curse de la și spre Brasov- nu înseamnă închiderea aeroportului” 1

8249 de pasageri au decolat sau au aterizat pe aeroportul Brașov- Ghimbav de la începutul lui 2024. Președintele CJ Brașov spune că important este că Aeroportul funcționează și că sunt tratative ca Dan Air să revină cu noi curse.

Nu sunt mulți, dar nu sunt nici puțini, iar ceea ce este cel mai important, AEROPORTUL FUNCȚIONEAZĂ! Plecarea unei companii- cu care dealtfel suntem în tratative să reia câteva curse de la și spre Brasov- nu înseamnă închiderea aeroportului”- a declarat, la Nova TV, Tudorică Constantin Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov.

Programul aeroportului a fost extins la 16 ore pe zi, iar în curând va fi de 18 ore. „Două companii noi operează pe acest aeroport, iar noua echipă managerială poartă, chiar în aceste zile, tratative avansate pentru curse și companii noi care vor opera la Brasov.

În vacarmul electoral- care va caracteriza tot anul 2024- știrea că aeroportul ba s- a închis, ba e abandonat ori nefunctional- vine să tulbure constant bucuria brașovenilor de a avea, în sfârșit, un aeroport după mai bine de 20 de ani. Care este situația în acest moment si care sunt pașii următori?
“Suntem pe locul 11 în țară după primele 6 luni, iar ținta noastră este locul 4”- spune președintele CJ Brasov.

Lucrări de „extindere” la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav

Lucrările de amenajare a terminalului Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav au fost definitivate în 2022, fiind cel de-al treilea terminal ca mărime din România după cele ale aeroporturilor din Bucureşti şi Cluj, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 12.000 mp. Întregul aeroport a devenit operațional din 15 iunie 2023, iar odată cu funcționalizarea spațiilor s-a constatat necesitatea execuției unor lucrări suplimentare, de extindere a unor sisteme, scrie Biz Brasov.

Astfel, conducerea aeroportului a contractat câteva astfel de lucrări ce se vor derula în incinta terminalului și ce ar urma să fie executate tot de către constructorul inițial, compania UTI Construction and Facility Management SA. Potrivit datelor existente pe portalul de licitații publice, prin negociere directă cu UTI, au fost semnate contracte pentru „extinderea sistemului de control acces” și pentru „extinderea instalațiilor electrice (prize și iluminat”). Cele două contracte au o valoare de 390.609,37 lei fără TVA, respectiv 464.825,15 lei cu TVA.

Compania aeriană Dan Air introduce rute noi la Aeroportul Bacău

Începând cu data de 31 martie și până pe 26 octombrie, DAN AIR va avea zboruri spre Madrid, Bologna și Milano (Bergamo).
Dan Air va zbura din Bacău către următoarele destinații:
-Londra (Luton) în fiecare luni, miercuri, vineri și duminică;
– Bruxelles în fiecare luni, miercuri și vineri;
– Roma în fiecare luni, miercuri, vineri și duminică;

-Catania în fiecare joi și duminică;
– Torino în fiecare marți, joi și sâmbătă;
– Barcelona în fiecare miercuri, vineri și duminică;

– Dublin în fiecare marți, joi și sâmbătă;
-Liverpool în fiecare joi și duminică;
-Bologna în fiecare marți și sâmbătă;
-Madrid în fiecare marți și sâmbătă;
– Milano (Bergamo) în fiecare luni, vineri și duminică.

Previous Story

(Video) Șofer de onoare. A coborât de la volan și a ajutat doi bătrâni să traverseze strada. „Se vede că are cei șapte ani de acasă”

Next Story

Brașov. Update. Sute de kg de piatră dintr-o stradă s-au prăbuşit peste o casă din Șchei. „Eram acasă, s-a auzit o bubuitură puternică urmată de un cutremur mai mic. S-a simţit unda de la căzătura bolovanilor”