Actorul brașovean Jean Paler, pensie infimă. „M-au uitat toți. Parcă nici nu exist. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea!”

Jean Paler

În vârstă de 71 de ani, actorul brașovean Jean Paler nu trece printr-o perioadă ușoară din viața sa. Îndrăgitul actor se confruntă cu probleme serioase de sănătate și a fost operat la inimă, iar pe medicamente cheltuie mai mulți bani decât câștigă din pensie. În afară de familie, fără de care nu s-ar putea descurca, actorul spune că toți l-au uitat. Cu ceva timp în urmă, Jean Paler a fost la un pas să-și piardă viața din cauza problemelor cu inima.

Actorul are o pensie de numai 840 pe lună, iar medicamentele pe care trebuie să le ia costă 1.400 de lei lunar. În fiecare an, Jean Paler petrece câteva luni bune la spital și spune că a fost uitat de toată lumea.
Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1.400 de lei pe lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni.

Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor!

Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a povestit Jean Paler în cadrul emisiunii Teo Show, de la Kanal D, scrie Fanatik.

În acest moment, Jean Paler locuiește într-un apartament din Sinaia, unde fiica sa, în vârstă de 26 de ani, are grijă de el. Aceasta s-a mutat la el și se ocupă cu treburile casnice din locuința actorului.
Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea!

E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe.
M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist. De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac.”, a mai spus Jean Paler, citat de ciao.ro.

Din păcate, Jean Paler nu mai poate urca pe scenă. Medicii i-au interzis să mai profereze din cauza problemelor de sănătate pe care le are de ceva timp.
Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru”, a mai spus actorul.

Marele actor a recunoscut că îi este foarte dor de părinții lui și că speră să ajungă în curând alături de ei. Lucrul acesta a emoționat-o până la lacrimi pe Denise Rifai.
Foarte dor, dar timpul cerne. Clepsidra nu s-a oprit. Voi ajunge la ei poate peste puțin timp sau nu se știe. Zilele nu se întorc niciodată, așa cum am spus. Asta este. E foarte greu. Chiar dacă am 71 de ani, părinții au fost și vor rămâne părinți, enigmatici și cuminți, privește-i cum se duc”, a spus acesta în emisiunea d la Kanal D, conform Spectacola.

Previous Story

(Video) Şoferiţă încătuşată și luată la șuturi de polițiști, după ce a devenit agresivă. Era într-o mașină cu numere false

Next Story

(Video) Un medic beat și drogat, prins în timp ce tăia cu maceta cablul de internet al unei cafenele. ”De asemenea, au fost distruse mai multe bunuri, printre care şi obiecte electronice”