Video Brașov. Hochei pe lacul Noua. Chiar dacă gheața e un pic crăpată pe marginea lacului

Last Updated on ianuarie 18, 2024 Lacul Noua este locul preferat pentru plimbări și patinaj. De astăzi, însă, temperaturile urcă la 10 grade iar gheața se va topi. Iarna, Lacul Noua devine cel mai mare patinoar din Brașov, iar mulţi oameni vin să se plimbe, ori să se dea pe patine. Autorităţile îi atenţionează pe locuitori să fie atenţi deoarece stratul de gheaţă s-ar putea rupe în orice clipă având în vedere temperaturile de peste zero grade din ultimele zile, scrie Observator TV.

Chiar dacă lacul nu este adânc, sub gheață apa are temperaturi foarte scăzute, aproape de zero grade. Șocul termic în cazul în care se sparge gheața și cineva ajunge în apa rece poate fi chiar fatal și este sigur că provoacă, în cel mai bun caz, neplăceri celor care ajung în apă. Gheața este groasă, dar sunt și porțiuni în care este mai subțire, unde este foarte periculos.

Video Brașov. Hochei pe lacul Noua. Chiar dacă gheața e un pic crăpată pe marginea lacului 1

Nu este deloc periculos, e destul de groasă gheața”, a spus un  iubitor al plimbărilor pe lacul înghețat, potrivit Adevarul.

Ține frigul de vreo două săptămâni, așa că e groasă gheața. Se vede că nu pârâie și s-a jucat hochei în zona aceasta, că poți să-ți dai seama după urme”, spune un alt tată, de această dată venit cu cel mic cu patine cu tot.

Previous Story

(Video) Se lucrează intens la Centura Făgărașului. „Varianta ocolitoare a municipiului Făgăraș nu mai este doar o simplă promisiune. Devine realitate!’’

Next Story

(Video) Bărbat încătușat şi amendat cu 1800 de lei de Poliția Locală după ce a curățat zăpada de pe trotuar. Cum a escaladat conflictul