(Video) Bărbat încătușat şi amendat cu 1800 de lei de Poliția Locală după ce a curățat zăpada de pe trotuar. Cum a escaladat conflictul

Last Updated on ianuarie 18, 2024 Un bărbat a încercat să facă un bine și s-a trezit  încătuşat şi amendat cu 1800 de lei, după ce a aruncat zăpada de pe trotuar pe carosabil şi a refuzat să legitimeze. Ar fi trebuit să ia zăpada acasă. Era mai sigur și mai ieftin.

Bărbatul este administrator la un bloc de locuinţe din localitatea Roman, județul Neamț, şi, după ce a curăţat zăpada din jurul blocului, a vrut să facă un bine şi clienţilor magazinului de pâine de lângă. A dat câteva lopeți de zăpadă din dreptul chioşcului, însă a aruncat-o pe carosabil, scrie Observator Tv.

(Video) Bărbat încătușat şi amendat cu 1800 de lei de Poliția Locală după ce a curățat zăpada de pe trotuar. Cum a escaladat conflictul 1

În acel moment, poliţiştii locali care erau în trecere i-au cerut bărbatului să se legitimeze, însă acesta a refuzat. În cele din urmă, după un scandal în plină stradă, bărbatul a fost încâtuşat, băgat în maşina poliţiei şi amendat cu 1800 de lei.

Aţi refuzat să vă legitimaţi?
Da!
Păi de ce refuzaţi?
Uite aşa, că nu vreau!
Păi atunci veniţi cu noi la secţie să vă identificăm.
Nu, domnule! Îmi spui de ce.
V-am spus, pentru că dumneavoastră aţi dat cu zăpadă pe carosabil.

Cecilia Mancaș de la Asociația ”Născută Înger” spune că omul respectiv , care a ajutat o vânzătoare, din fața unui chioșc, să curețe zăpada, este unul din voluntarii ONG-ului, cel care a fost declarat ”Voluntarul anului 2023”.

Cecilia Mancaș se întreabă, retoric, câți știu ce face acest om? Ion Trifan este de părere că trei sferturi dintre polițiștii locali nu ar avea pregătirea necesară funcției pe care o ocupă și le cere să pună mâna pe lopată și să treacă la deszăpezire , nu să vâneze și iarna băbuțele care vând o mână de pătrunjel, pe gangul de la intrareea în Piața Centrală, făcând aluzie la reproșurile care se fac Poliției Locale, vara, când dau amenzi în piețe, scrie Monitorul de Neamț.

În urma scandalului, cetățeanul primit o amendă cu 800 de lei pentru aruncarea zăpezii pe carosabil. Sancțiunea a fost aplicată în baza HCL nr. 72 din 2019. De asemenea, acesta a primit 1000 de lei amendă pentru refuzul legitimării, în acord cu Legea nr. 61/1991, scrie Evenimentul Zilei.

Persoanele juridice care dețin firme cu deschidere stradală au obligația să curețe zăpada sau gheața de pe trotuar, însă în funcție de reglementările locale.

„Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheată formați la nivelul acoperișului imobilului / construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora”, arată art. 12.

Previous Story

Video Brașov. Hochei pe lacul Noua. Chiar dacă gheața e un pic crăpată pe marginea lacului

Next Story

Consilier Județean: „Aeroportul Brașov încă nu are program de dirijare a zborurilor de 16 ore, cum s-a promis”