Consilier Județean: „Aeroportul Brașov încă nu are program de dirijare a zborurilor de 16 ore, cum s-a promis”

Last Updated on ianuarie 18, 2024 Consilierul Județean Ovidiu Paraschivescu spune că Aeroportul Brașov este operațional doar 12 ore, nu 16.

Aeroportul Brașov încă nu are program de dirijare a zborurilor de 16 ore, cum s-a promis. Orice ar spune unii și alții, dirijarea este de doar 12 ore. Găsiți în comentarii imaginea cu orarul actual, de pe site-ul oficial aisro.ro.

Consilier Județean: „Aeroportul Brașov încă nu are program de dirijare a zborurilor de 16 ore, cum s-a promis” 1

Acolo, orarul este 09:00-21:00 (ora României) de luni până vineri și 08:00 – 20:00 în weekend.
Am asistat ieri la 4 minute delirante ale președintelui interimar al Consiliului Județean Todorică Serban, care nu a avut curajul să confirme că avem un program Romatsa de doar 12 ore. A mai inventat și ziua de 26 de ore dar nu cred că veți avea răbdare să urmăriți.

Cea mai grea povară pentru politicieni este să fie puși să recunoască atunci când promisiunile lor nu se întâmplă. Trist dar adevărat.
Din informațiile mele, e posibil ca de la 1 februarie 2024 să vedem acel program teoretic de 16 ore, însă fără zboruri care să și beneficieze de dirijare Romatsa”, a scris Ovidiu Paraschivescu pe Facebook.

Consilier Județean: „Aeroportul Brașov încă nu are program de dirijare a zborurilor de 16 ore, cum s-a promis” 2

Președintele CJ Brașov spune că programul a rămas la 12 ore, la solicitarea Wizz Air, singura care mai operează pe Aeroportul Brașov.

Avem un document de la Autoritatea Aeronautică din care reiese clar că certificarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav este de 16 ore, respectiv 7.00 – 23.00.

Asta înseamnă că orice operator care solicite să aterizeze sau să decoleze de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav în acest interval orar, este liber să o facă. În acest moment, compania care operează pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav are nevoie doar de un program de 12 ore, așadar noi ne mulăm pe ceea ce dorește operatorul.

În momentul în care vom avea solicitări de la alți operatori vom face demersuri ca programul să fie de 18 ore, nu de 16, fiindcă că am observat că asta se cere în piață – 18 ore. În acest moment Aeroportul este deschis doar în intervalul de 12 ore, dar dacă astăzi primește Regia o solicitare ca o aeronavă să decoleze la ora 7 sau să aterizeze la ora 23, ROMATSA urmărește și rezolvă această problemă”, a declarat Todorică Șerban, președintele CJ Brașov, citat de mytex.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov spune că nici programul de 16 ore nu îl mulţumeşte. „Am observat în piaţă că operatorii cer un program nu de 16 ore, ci de 18 ore. Deja avem cereri – nu sunt oficiale, sunt neoficiale – că ar trebui operaţionalizat aeroportul în intervalul 6.00 – 24.00, respectiv 18 ore.

Facem demersuri în acest sens şi, în momentul în care vom avea de la operatorii care solicită acest lucru şi înscrisuri, vom depune către ROMATSA această cerere şi sper că vom avea un răspuns pozitiv”, a mai precizat Todorică Şerban, conform bzb.ro.

Previous Story

(Video) Bărbat încătușat şi amendat cu 1800 de lei de Poliția Locală după ce a curățat zăpada de pe trotuar. Cum a escaladat conflictul

Next Story

O șoferiță a sunat la 112 pe motiv că un polițist amenință că îi reține permisul. Poliția: „2.490 de lei amendă și permisul suspendat 30 de zile”