Brașov. RATBV râde de călători. Două peroane alăturate pentru linia 4, în Livada Poștei. „Nu ai cum să știi dacă merge în Șchei sau merge la gară”

Last Updated on ianuarie 3, 2024 Conducerea RATBV a decis să râdă un pic de călători și a amenajat două peroane două peroane alăturate la care vin autobuzele de pe linia 4. Unul dintre peroane este pentru mașinile care merg spre gară, altul pentru cele care merg spre Prund.

Nu de puține ori, călători care se grăbeau spre gară ca să prindă un tren au urcat în autobuz și au constatat abia după sensul giratoriu de la colțul hotelului Aro că mașina îi duce în Șchei și nu la gară. Cum șoferii nu au voie să oprească între stații, oamenii ajungeau la Maternitate și se întâmpla să piardă trenul până reveneau la Livada Poștei și urcau în alt autobuz spre gară.

Brașov. RATBV râde de călători. Două peroane alăturate pentru linia 4, în Livada Poștei. „Nu ai cum să știi dacă merge în Șchei sau merge la gară” 1

Chiar călătorul care s-a îndepărtat m-a întrebat dacă merg spre gară. Există afișe, dar nu toată lumea stă să le citească, mai ales cei care vin în ultimul moment sau chiar în fugă. Încercăm să mulțumim pe toată lumea, dar nu reușim tot timpul”, spune unul dintre șoferii de pe linia 4, potrivit Adevarul.

E o mare încurcătură: la peronul doi nu oprește linia 4, aici e peronul 6. În plus, nu ai cum să știi dacă merge în Șchei sau merge la gară”, crede o femeie. Conducerea RATBV spune că analizează situația pentru găsirea celei mai bune soluții pentru această situație.

RATBV ia în calcul eliminarea uneia dintre cele două stații
„Având în Vedere că în anul 2023 am înregistrat mai multe reclamații cu privire la confuzia stațiilor liniei 4 din Livada Poștei, acolo unde cele două stații se intersectează pentru urcarea spre Șchei, respectiv coborârea spre gară, analizăm posibilitatea eliminării pentru urcarea spre Șchei a opririi în Livada Poștei, urmând ca pasagerii care merg spre Șchei să fie deserviți la urcare la prima stație, Maternitate”, a anunțat Marian Geman, director RATBV SA.

Directorul firmei de transport public spune că soluția actuală a fost adoptată deoarece, altfel, distanța dintre stații este prea mare. Totuși, în cazul liniei 52, stațiile sunt exact așa cum ar putea fi în viitor și pe linia 4.

Regia Autonomă de Transport Brașov a lansat un chestionar la sfârșit de an, rugându-i pe călători să-l completeze până în data de 5 ianuarie 2024 – Detalii, AICI.

Nemulțumiri față de serviciile RATBV
Până atunci, foarte mulți brașoveni au reacționat pe pagina de Facebook MyTex pe marginea acestui subiect. Au fost multe mesaje pozitive, dar și destule negative. Iată, în rândurile de mai jos, o serie de exemple sugestive:

„Întotdeauna este loc de mai bine! «Colegii de navetă» ar putea să fie civilizați! De fapt, asta este adevărata problemă a transportului în comun! Și poate fi extinsă și traficului la modul general. Agresivitate, grobianism. Asta este părerea mea”.

„Din când în când, ceva gratuități nu strică… De sărbatori, pe trasee unde traficul este sufocat”.

„Dacă ar deschide chioșcul de bilete de la Uzina Carfil, aș avea cuvinte de laudă, dar așa…”.

„Daaa, sunt foarte mulțumită! 😡😡 Pe linia 34 e dezastru, întârzie de fiecare dată, mai vine și foarte aglomerat de rămâi în stație pana vine următorul! A-ti făcut o greșeala ca a-ți scos 54, mai suplimenta linia 34, iar unii călători trebuie să meargă cu 2-3 autobuze sa ajungă la munca, în cazul meu, da!”

Previous Story

(Foto/Video) Primarul Brașovului, mulțumiri pentru șoferii RATBV, salubriștii, polițiștii locali, SMURD, Ambulanța, personalul din sistemul de sănătate. „Sunt cei care contribuie, tăcut și discret, la sărbătoarea comunității, care merită respectul nostru”

Next Story

Foto Brașov. Grav accident în zona Hotelului Maridor. 4 victime încarcerate