Aeroportul Brașov, critici dure. „Stai cu aeroportul lângă tine și n-ai făcut nimic/ Pentru un circ total degeaba am pierdut un an”, spune managerul de proiect al Aeroportului în cadrul CJ Braşov

Last Updated on ianuarie 9, 2024 Aeroportul Brașov se pare că a intrat în conservare, scandalurile din ultima perioadă ar fi amânat orice negociere cu alte companii aeriene. Dacă este așa, atunci 2024 este un an pierdut.

Jakab István Barna, care a fost manager de proiect al Aeroportului în cadrul CJ Braşov, spune că scandalurile recente legate de demiterea din funcție a fostului director, Alexandru Anghel, și numirea interimară a lui Constantin Albu (fost director general al Aeroportului Delta Dunării până în 2017), vor crea inevitabil amânări în extinderea numărului de destinații.

Aeroportul Brașov, critici dure. „Stai cu aeroportul lângă tine și n-ai făcut nimic/ Pentru un circ total degeaba am pierdut un an”, spune managerul de proiect al Aeroportului în cadrul CJ Braşov 1

Într-un interviu la We Radio, acesta s-a declarat „dezamăgit de abordarea Consiliului de Administrație al Aeroportului”, precizând că fostul director, Alexandru Anghel, „a fost un om fără de care nu s-ar fi reușit operaționalizarea acestui aeroport”.

Personal, sunt foarte dezamăgit și trist pentru această abordare a Consiliului de Administrație al Aeroportului, nu mi se pare că asta a fost calea cea bună. Directorul Alexandru Anghel a fost un om fără de care nu s-ar fi reușit operaționalizarea acestui aeroport și ar fi trebuit lăsat să își facă treaba, pentru că omul a știut și știe ce are de făcut.

Problema cea mai mare a companiei Dan Air, care a plecat, a fost orarul de funcționare, care orar de funcționare nu a depins deloc de Aeroport, pentru că Aeroportul Brașov-Ghimbav ar fi fost pregătit și pentru o funcționare mai lungă. A depins de Romatsa, care a anunțat că din 15 ianuarie va avea un program prelungit, deci ar fi putut să aibă un program de 16 ore, între orele 07:00-23:00, care mie personal mi se pare suficient în aproape orice oraș mare”, a declarat la We Radio vicepreședintele CJ Covasna, Jakab István Barna, citat de weradio.ro.

În opinia sa, în perioada scursă de la operaționalizarea aeroportului trebuiau parcurse anumite etape necesare și firești, pentru care, însă, „nimeni nu a avut răbdare”. Acesta a catalogat întreaga situație care a dus la demiterea din funcție a fostului director al aeroportului drept „un circ total degeaba”.

Am văzut că nimeni nu a avut puțină răbdare cu acest aeroport, e ca și cum ai avea un nou-născut și ai vrea să meargă din prima, dar nu se poate. Mai întâi trebuie să treacă prin toate etapele de învățare, nu va merge în picioare din prima zi, nu are cum, așa ar fi trebuit să ne gândim. Toată lumea a fost foarte nerăbdătoare, iar pentru noi, locuitorii județului Covasna, (…) e o veste proastă tot ce s-a întâmplat.

Perioada noiembrie-decembrie, de obicei, este perioada în care aeroporturile trebuie să poarte toate negocierile cu operatorii aerieni pentru programul zborurilor din timpul verii. Acum, din cauza acestui circ, nici directorul nou și nici directorul vechi n-au avut energie, răbdare și nici interes să poarte aceste discuții.

Dacă discuțiile astea nu s-au purtat, înseamnă că momentan nu este niciun operator pentru programul de vară, pentru care în ianuarie, sau cel târziu februarie, operatorii trebuie să înceapă să vândă bilete. Practic, pentru un circ total degeaba, din punctul meu de vedere, am pierdut un an, inclusiv noi, cei din județul Covasna.

Va trebui să așteptăm cel puțin încă un an ca să avem mai multe curse, mai multe destinații, adică ceea ce ne dorim. Dacă cineva vrea să ajungă la Berlin, de exemplu, tot la București trebuie să meargă să ia avionul, stai cu aeroportul lângă tine și n-ai făcut nimic. Pentru mine, Aeroportul Brașov-Ghimbav în continuare e un proiect de suflet și îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus Jakab István Barna, citat de mytex.ro.

Potrivit stenogramelor ședințelor Consiliului de Administrație, aeroportul nu este încă abilitat să funcționeze în condiții de climă aspră și nu dispune de apartura de la sol și din turn care să permită aterizarea/decolarea aeronavelor în condiții de ceață, frecvente la Brașov. Totodată, fostul director, Alexandru Anghel, afirma că instalația electrică este „o glumă” și nici măcar automatele de sandwich-uri nu pot să funcționeze în aeroport, iar pe lângă problemele legate de alimentarea cu energie electrică, la etaj, unde ar trebui să fie cafenele și restaurante, nu există nici alimentare cu apă și nici canalizare comercială.

 

Programul zborurilor de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav rămâne neschimbat și săptămâna aceasta, cu 5 curse

Programul zborurilor de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav rămâne neschimbat pentru această săptămână, cu 5 aterizări și decolări operate de Wizz Air pentru 2 destinații: Dortmund și Londra, scrie bzb.ro.

Luni, 8 ianuarie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:15 – Braşov (GHV) 11:25
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:00 – Londra (LTN) 13:20

Miercuri, 10 ianuarie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:05
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 14:00

Joi, 11 ianuarie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Vineri, 12 ianuarie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:00
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:35 – Londra (LTN) 13:50

Duminică, 14 ianuarie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Începând cu data de 15 ianuarie programul aeroportului va fi prelungit la 16 ore, între 7.00 și 23.00.

Previous Story

Brașov. O tânără a fost arestată după ce a furat un plic cu bani, dintr-o farmacie. Hoți prinși la furat din magazine

Next Story

Aeroportul Brașov. Negocieri cu două companii aeriene. „Suntem în negocieri și da, suntem convinși că în 2024 vom avea 300.000 de pasageri pe Aeroportul Brașov”