Aeroportul Brașov. Cristian Macedonschi, despre program: „Ne trebuie cel puțin 18 ore, spun experții, deoarece avioanele au des întârzieri, iar 16 ore sunt la limita inferioară. Dacă ar întârzia chiar și 5 minute, ar trebui să aterizeze la Sibiu, Bacău sau București”

Last Updated on ianuarie 12, 2024 Fostul consilier local, Cristian Macedonschi, crede că nici orarul de 16 ore de la Aeroportul Brașov nu este suficient pentru ca o aeronavă parcată acolo să facă 3 curse dus-întors pe zi ca să poată fi profitabilă compania aeriană.

Ne trebuie cel puțin 18 ore, spun experții, deoarece avioanele au des întârzieri, iar 16 ore sunt la limita inferioară. Dacă ar întârzia chiar și 5 minute, ar trebui să aterizeze la Sibiu, Bacău sau București, ceea ce ar însemna un disconfort mare pentru pasageri și costuri imense suplimentare pentru companiile aeriene.

Aeroportul Brașov. Cristian Macedonschi, despre program: „Ne trebuie cel puțin 18 ore, spun experții, deoarece avioanele au des întârzieri, iar 16 ore sunt la limita inferioară. Dacă ar întârzia chiar și 5 minute, ar trebui să aterizeze la Sibiu, Bacău sau București” 1

De aceea, multe companii aeriene evită să opereze de pe aeroporturi cu program redus”, a declarat Cristian Macedonschi, citat de mytex.ro.

Aeroportul Brașov urmează să treacă la program de 16 ore, din 15 ianuarie 2024

Potrivit unor surse, chiar dacă mai sunt câteva zile până la trecerea programului, încă nu a fost transmisă o notificare oficială din partea ROMATSA, iar pentru noul program nu a fost actualizat deocamdată, scrie brasovmetropolitan.ro.

Acordul dintre furnizorul de servicii aeriene și Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este necesar astfel încât aeroportul să poată plăti serviciile pentru 16 ore, nu pentru 12 ore cum este prevăzut acum.

Totuși, este posibil ca aceste probleme birocratice să se rezolve pe ultima sută de metri.

Pe de altă parte, este posibil ca și Consiliul Județean Brașov să aibă interesul să mai tragă puțin de timp, din moment de ce în declarația amintită, Șerban Todorică a spus că abia din luna aprilie ar putea să vină noi operatori pe aeroport.

„Ce facem? Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic sau luăm decizii responsabile, bazate pe cheltuirea eficientă a banului public?”, a declarat Todorică.

Ovidiu Paraschivescu, consilier județean: „Aeroportul #Brasov: după multe luni de cerințe, avem acum o banală secțiune de informații despre zborurile de la Brașov. Adică fix ceea ce trebuia să avem la lansare, în iunie 2023.

Aeroportul Brașov. Cristian Macedonschi, despre program: „Ne trebuie cel puțin 18 ore, spun experții, deoarece avioanele au des întârzieri, iar 16 ore sunt la limita inferioară. Dacă ar întârzia chiar și 5 minute, ar trebui să aterizeze la Sibiu, Bacău sau București” 2

Deci după 7 luni de la deschiderea cu multe laude, pasagerii pot afla informații despre puținele zboruri ale Wizz Air. De luni ar trebui să avem program extins dar fără zboruri în plus, evident.

Sunt foarte nemulțumit de modul în care s-au întâmplat lucrurile acolo în ultimele luni și fac tot ce îmi este mie și colegilor mei în putere să se schimbe rapid în bine.
foto din 9.01.2024”

Previous Story

Replică dură pentru brașoveanca Dana Nălbaru, adepta școlii de acasă. Mihai Trăistariu: „La Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară.  Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum și să-și ducă ai lor copiii la o școală privată sau de stat”

Next Story

Massif Festival, în Poiana Brașov: Shimza, GORDO, Wilkinson și Mahmut Orhan, noi artiști anunțați