Replică dură pentru brașoveanca Dana Nălbaru, adepta școlii de acasă. Mihai Trăistariu: „La Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară.  Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum și să-și ducă ai lor copiii la o școală privată sau de stat”

Last Updated on ianuarie 12, 2024 Mihai Trăistariu este de părere că brașoveanca Dana Nălbaru și soțul ei Dragoș Bucur nu-și duc copiii la școală și din comoditate, după ce s-au mutat în afara Bucureștiului.

Am văzut cazul Danei Nălbaru, chiar s-a iscat un scandal, pe tema asta, căci mulți nu sunt de acord. Pot să fiu de acord că vrei să-ți ferești copiii de răutăți, dar la Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară.

Replică dură pentru brașoveanca Dana Nălbaru, adepta școlii de acasă. Mihai Trăistariu: „La Dana și soțul ei este vorba însă și despre o anume comoditate, am văzut că s-au mutat la țară.  Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum și să-și ducă ai lor copiii la o școală privată sau de stat” 1

Doar nu o să ia mașina să facă o oră, pe drum, ca să escaladeze Bucureștiul și să-și ducă copiii la o școală privată sau de stat”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Playtech Știri.

Artistul mai atrage atenția că este necesar ca micuții să fie integrați într-un colectiv, pentru a face cunoștință cu toate problemele vieții și pentru a se putea descurca în viitor.

La copii, e ca și cu imunitatea corpului. Dacă nu-l treci prin anumiți microbi, nu va fi învățat, antrenat, să se ferească de bolile grave. Trebuie să lași copiii să se întâlnească și cu situațiile grele, chiar și cu bulling. Nu îl ții protejat, într-o carcasă, și când îi dai drumul, la 18 ani, e varză! El va crede că toată lumea e corectă, bună, dar va lua numai bobârnace.

Trebuie să se imunizeze și la răutăți. Copiii să fie totuși duși într-un colectiv, unde mai iei o înjurătură, mai treci printr-o înzăpezire, o lumină stinsă, nu îți ții copiii protejați ca într-o bulă de Paradis și le spui că așa e viața, iar ei, la 18 ani, când ies în lume, să nu fie pregătiți, căci viața are și bune și rele.

Ăsta e și un moft, în România, cu școala de acasă”, a mai spus artistul, citat de RTV.

Cum se pregătește fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur pentru BAC, dacă nu se duce la școală

Artista a vorbit despre faptul că atât ea, cât și soțul ei, au considerat de cuviință ca cei mici să învețe de acasă. Dana Nălbaru a vorbit despre cei trei copii: Sofia, Roxana, și mezinul Kadri.

Despre cel din urmă a mărturisit că până în prezent are sute de cărți citite și se pregătește deja de „examenul vieții”.

Sofia are aproape 6 ani de când învață acasă și Roxana, 2 ani. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți. Eu cunosc un băiat în vârstă de 14 ani care a fost admis la Stanford, Harvard, dar nu ăsta e scopul. O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal.

E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește”, a declarat Dana Nălbaru, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, conform Click.

Părinții care își retrag elevii de la școală și îi educă acasă, verificați de Inspectorate

Părinții care își retrag elevii de la școală și îi educă acasă, verificați de Inspectorate. Ministerul Educației le-a cerut inspectoratelor școlare să identifice elevii retrasi de părinți de la școală și să anunțe Poliția.

Solicitarea vine după ce doi părinți din Bihor au fost condamnați la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că și-au retras cei patru copii de la cursuri și i-au educat acasă, însă experții au stabilit că cei mici aveau mari lacune, scrie demamici.ro.

Horea Abrudan, ISJ Bihor: „Părinții nu și-au lăsat copiii la școală, conducerea școlii obligată de lege să sesizeze asistența socială din primărie, a făcut această sesizare, poliția a mers mai departe și a anchetat cazul, s-a ajuns în instanță și mai departe la rezultatele pe care le cunoașteți.”

Previous Story

Milionarul brașovean Călin Donca a scăpat și de arestul la domiciliu. „Adevărul (cu dovezi) despre relația cu Dorian Popa”

Next Story

Aeroportul Brașov. Cristian Macedonschi, despre program: „Ne trebuie cel puțin 18 ore, spun experții, deoarece avioanele au des întârzieri, iar 16 ore sunt la limita inferioară. Dacă ar întârzia chiar și 5 minute, ar trebui să aterizeze la Sibiu, Bacău sau București”