(Video) Anchetă internă la Poliția Brașov, după ce 2 agenți au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt, fără să o ajute. „Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”

Last Updated on noiembrie 18, 2023 Când nu vând droguri sau iau mită de la șoferi, polițiștii brașoveni sunt ultra ocupați cu ignoratul. Ignoră mașinile parcate pe trotuare, au ignorat chiar și un bărbat întins pe stradă, lovit de o mașină. Dar la pensii speciale sunt primii, la 45 de ani sunt obosiți de atâta stat degeaba.

Este anchetă internă la Poliţia Braşov, după ce doi agenţi de la Poliţia Codlea au lăsat victima unui accident rutier pe asfalt, fără să o ajute. Accidentul a avut loc chiar pe trecerea de pietoni din fața Poliției, iar trecătorii i-au certat pe polițiști că nu fac nimic, scrie Europa FM.

(Video) Anchetă internă la Poliția Brașov, după ce 2 agenți au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt, fără să o ajute. „Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?” 1

Accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de joi, pe strada Lungă din localitatea Codlea.

O şoferiţă de 19 ani a accidentat un bărbat de 35 de ani pe o trecere pentru pietoni aflată la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Codlea. Victima, rănită grav, a fost lăsată să zacă pe asfalt, fără ca vreunul dintre poliţiştii veniţi la locul accidentului să încerce să îi acorde ajutor.

Atitudinea poliţiştilor a provocat mânia martorilor. Un bărbat l-a admonestat pe unul dintre poliţişti, întreaga scenă fiind filmată.

„Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăieşte, să vezi dacă respiră?”, îl întreabă pe poliţist un bărbat, iar omul legii răspunde: „Nu i-am luat pulsul…”.

„Păi de ce nu i l-ai luat, mă, că eşti învăţat… că ai făcut miliţia. E posibil aşa ceva? Un om să stea… ia uitaţi-vă la el! Şi nu faceţi nimic? Băi, nimic nu faceţi? Băi, în ce ţară trăim? Dacă îl mişc vă luaţi de mine. Îl mişc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”, se mai aude bărbatul spunându-le poliţiştilor.

Martorii acuză şi că ambulanţa a venit după 20 de minute la locul accidentului, deşi sediul staţiei locale este aproape.

Într-o declaraţie pentru Știrile ProTV, medicul Steluţa Coţiu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov a afirmat că echipajul s-a deplasat la locul indicat, unde nu a găsit nicio victimă, iar ulterior apelantul nu a ştiut să spună locul unde se afla victima.

Steluța Coțiu, medic Ambulanță Brașov: „S-a deplasat echipajul C1, când a ajuns la fața locului nu era nicio persoană lovită (…). Au reapelat apelantul, care ulterior nu a mai știut să descrie locația (…). Între timp, la ora 5:37, a sunat o doamnă (…). La 5:38, echipajul nostru deja a fost la caz”.

Martor: „După 20 și ceva de minute a ajuns și salvarea! (…). Haideți, domne’, că a înghețat de frig. E de 20 de minute căzut jos!”.

Bărbatul care a înregistrat scenele incredibile susține că polițiștii ar fi trebuit să țină legătura cu salvarea și să facă ceva pentru victimă.

Martor: „Am înțeles, nu poți să îl miști, dar ia-i pulsul, vezi trăiește, nu trăiește. Adu-i o pelerină, ploua foarte tare afară”.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au anunţat, prin Compartimentul Relaţii Publice, că se fac verificări interne.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în baza dispoziţiei inspectorului şef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situaţiei de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum şi stabilirea unor mecanisme de îmbunătăţire a modului de acţiune în ceea ce priveşte intervenţia în situaţii cu caracter de urgenţă.

De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie şi de acţiune în situaţia sesizării/producerii unor astfel de evenimente. Reiterăm faptul că poliţiştii din cadrul instituţiei noastre au obligaţia de a manifesta profesionalism şi empatie în timpul interacţiunilor cu cetăţenii, mai ales în situaţiile în care viaţa şi integritatea fizică a acestora sunt in pericol.

De altfel, fiecare misiune trebuie desfăşurată în spiritul respectului pentru lege şi pentru cetăţean”, a transmis conducerea Poliţiei Judeţene Braşov, conform Hotnews.

Previous Story

Cât costă să vii în Braşov/Cât costă să pleci din Braşov

Next Story

În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă. „Ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac”