În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă. „Ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac”

Last Updated on noiembrie 20, 2023 Poiana Brașov se pregătește de deschiderea sezonului de iarnă. Ninsoarea şi valul de frig ce a cuprins sâmbătă România i-a determinat pe administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov să înceapă ultima etapă a pregătirilor, înzăpezirea pârtiilor.

Astfel, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Primăriri Braşov, Sorin Toarcea, cum în partea superioară a Masivului Postăvarul temperatura a coborât până la -5 grade sâmbătă dimineaţa au fost pornite tunurile pentru producerea de zăpadă artificială pe pârtiile Kanzel, Ruia şi Doamnei, conform newsbv.ro.

În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă. „Ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac” 1
(foto Poiana Brasov Travel )

Scopul este de a pregăti depozite de zăpadă pentru momentul în care condiţiile meteo vor permite amenajarea pârtiilor. Având în vedere că temperaturile sunt în scădere, ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac”, a continuat Toarcea, citat de bzb.ro.

În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă. „Ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac” 2

Dacă vremea nu se va încălzi semnificativ, anul acesta, în Poiana Braşov sunt şanse ca sezonul de schi să fie deschis în acest an. În sezonul 2022 – 2023, pe pârtii s-a putut schia abia din 28 ianuarie, iar pârtiile au fost închise oficial în 23 aprilie.

În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă. „Ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac” 3

În Poiana Brașov, zăpada proaspăt căzută măsoară 15 centimetri, iar pe crestele muntelui Postăvaru este de două ori mai mare, anunță tvr.
Cum era de așteptat, turiștii au umplut poienițele și pârtiile.

Cei mai încântați sunt copiii, care s-au distrat la prima bulgăreală din acest început de sezon și s-au dat cu sania.
Majoritatea elementelor de siguranță de pe pârtii au fost deja amplasate, însă nu se poate schia deocamdată.

A funcționat doar o singura telecabină. Celelalte instalații de transport pe cablu nu sunt încă pregătite pentru a fi puse în funcțiune.

Previous Story

(Video) Anchetă internă la Poliția Brașov, după ce 2 agenți au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt, fără să o ajute. „Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”

Next Story

„Împreună cu soția am luat decizia de a ne muta București in Brașov de aproape 1 an. ne-am îndrăgostit de oraș. Orașul chiar are toate cele necesare pentru un trai perfect pentru nivelul României. Acum am dori sa facem pasul următor si sa achiziționăm un apartament. Cât se poate negocia la preț?”