Parada cârnaţilor la castelul Mikes din Covasna. „Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiţii decât o sală de sport”

Last Updated on noiembrie 22, 2023 Un număr de 17 echipe de bucătari profesionişti şi amatori şi-au anunţat, până acum, participarea la cea de-a 18-a ediţie a Paradei cârnaţilor, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la castelul Mikes din localitatea Zăbala, scrie weradio.ro.

Organizatorii au precizat că cei care doresc să ia parte la acest concurs gastronomic se mai pot înscrie până miercuri, 22 noiembrie, inclusiv.

Parada cârnaţilor la castelul Mikes din Covasna. „Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiţii decât o sală de sport” 1

Taxa de participare este de 600 de lei de echipă, care poate fi compusă din 5 concurenţi şi 3 suporteri, în sumă fiind incluse 10 kg carne şi 15 metri de maţe de porc pentru prepararea cârnaţilor.

Noutatea este că anul acesta festivalul va avea loc la Zăbala şi nu la Sfântu Gheorghe, cum a fost până acum. Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiţii decât o sală de sport (…)

Parada cârnaţilor este cel mai vechi festival gastronomic din judeţul Covasna şi ne-am implicat în organizare, chiar dacă nu vom avea niciun profit financiar, pentru că vrem să se păstreze tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă. De altfel, noi am participat şi în alţi ani la acest eveniment, fie în calitate de spectatori, fie de concurenţi”, a declarat Albert Zoltan, reprezentantul Zabola Estate, citat de mesagerul de Covasna.

Deschiderea oficială a Paradei cârnaţilor va avea loc sâmbătă, la ora 11, iar concurenţii vor avea la dispoziţie trei ore pentru prepararea produselor pe care le vor preda juriului.

Membrii juriului vor puncta nu doar gustul şi aspectul cârnaţilor, ci şi cea mai veselă şi mai elegantă echipă, cele mai inedite decoraţiuni, precum şi cea mai autentică şi cele mai originale reţete, iar festivitatea de premiere va începe la ora 16,30.

Cea de-a 18-a ediţie a Paradei cârnaţilor este organizată de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber , ASIMCOV, Visit Covasna, Fundaţia Roy-Chowdhury Mikes, Zabola Estate Transylvania şi Asociaţiei Pro Zabola.

Prima ediţie a Paradei Cârnaţilor a avut loc după modelul „Csabai Kolbaszfesztival” din Bekescsaba, Ungaria şi s-a desfăşurat timp de mai mulţi ani în paralel cu Festivalul verzei.

Sepsi OSK organizează un eveniment caritabil pentru copiii orfani

Arena Sepsi OSK va găzdui, pe 10 decembrie, un eveniment caritabil pentru micuții care locuiesc la Casele de Copii fondate de Böjte Csaba. Pentru a face această zi specială pentru cei mici, organizatorii lansează un apel către comunitate pentru donații. Cei care doresc să contribuie sunt încurajați să aducă la stadion daruri prntru copii, ambalate cu grijă în cutii, până pe data de 8 decembrie, scrie Covasna Media.

Micuții locuitori de la Casele de Copii, fondate de către Böjte Csaba, vor participa, pe 10 decembrie, la un eveniment caritabil, ce va avea loc pe Arena Sepsi OSK. Copiii vor avea parte de o slujbă de Advent, un spectacol muzical, o cupă de fotbal pentru tineri și de cadouri. Donațiile pentru această ocazie sunt binevenite la Arena Sepsi OSK. Campania se desfășoară până pe 8 decembrie”, transmit organizatorii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Doritorii pot contribui cu jucării, rechizite școlare, dulciuri, produse de îngrijire personală, accesorii vestimentare, echipamente sportive, cărți și șosete. Organizatorii încurajează, de asemenea, transmiterea de gânduri bune pentru cei mici.

Este important ca donatorii să ambaleze cadourile în cutii frumos decorate și să le eticheteze cu grupa de vârstă a copilului căruia i se adresează. Darurile trebuie legate în așa fel încât să se poată verifica ce conține pachetul.

„Donatorii sunt rugați să nu pună în interiorul cutiei jucării fragile, lichide, lucruri ascuțite sau jocuri agresive, medicamente sau alimente perisabile”, mai transmit cei care au venit cu ideea.

Punctul de colectare pentru donații este la Arena Sepsi OSK, situată pe strada Lunca Oltului, nr. 106, Sfântu Gheorghe. Persoanele interesate pot lua legătura cu organizatorii la numărul de telefon 0736 360289 sau prin e-mail la adresa sepsiosk@sepsiosk.com.

Previous Story

(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov

Next Story

Tatăl jandarmeriței prinsă cu droguri este fiica unui șef de Armată din Brașov. „Eu nu am absolut nicio vină. Plicurile nu erau ale mele”, spune jandarmerița