(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov

Prin Brașov va trece un tren nou, electric, produs de polonezi.Primul tren electric inter-regional din setul de 37 produse de Alstom şi primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a finalizat testele statice la fabrica din Katowice din Polonia şi a fost pregătit pentru livrarea în ţară în cursul săptămânii viitoare, informează Agerpres.

Primul tren electric RE-IR, din cadrul contractului semnat de ARF cu Alstom în 2022 pentru achiziţionarea a 37 de trenuri electrice destinate serviciilor de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs, a finalizat testele statice la fabrica din Katowice şi toate unităţile au fost asamblate în trenul pregătit pentru livrarea către România săptămâna viitoare“, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară, Ştefan Roşeanu.

(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov 1

El a precizat că în aceste zile se finalizează şi colantarea exterioară, pentru a putea începe pregătirea finală în vederea expedierii din fabrică.

Noile trenuri Alstom Coradia, în cifre:
Viteza: 160 km/oră
6 vagoane
Lungime: 121,2 m
Alimentare 25kV 50 Hz

Conform norme STI
10 uși duble, pe fiecare parte a ramei
351 locuri, clasa 1 și clasa a 2-a
4 toalete (dintre care una pentru persoane cu mobilitate redusă)

Zonă bar bistro care va fi echipată de operatori
Zonă pentru bagaje grele în fiecare vagon
Zonă pentru transportul bicicletelor

(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov 2

Trenul ajunge la Bucureşti la începutul lunii decembrie şi va fi verificat în vederea livrării şi, ulterior, autorizării, în vederea punerii în circulaţie cu călători. Pentru verificări, se vor aloca trase (parcursuri) pe reţeaua publică, pentru că trebuie să parcurgă 10.000 de kilometri”, a adăugat Roşeanu.

Cele 37 de rame electrice inter-regionale (RE-IR) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia) şi vor conecta capitala cu principalele centre urbane ale ţării. De asemenea, vor facilita şi conexiunile inter-regionale, contribuind la asigurarea mobilităţii, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătăţirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov 3

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad, Cluj – Timişoara, Cluj – Suceava – Iaşi, scrie money.ro.

(Video) Cum arată primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, care va circula și la Brașov 4

Valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 270 de milioane de euro.

Biletele de tren, epuizate pentru rutele populare de 1 Decembrie

Mulţi preferă acest mijloc de transport dacă merg la Braşov, de exemplu, ca să nu piardă o jumătate de zi pe DN1. Dar riscuri există oricum.

Anul trecut trenurile noastre au cumulat peste 70 de mii de ore de întârziere. Mai grav este ca legislaţia nu prevede compensaţii pentru pasageri, scrie Stirile Pro Tv.

Cei care au ales în data de 30 de noiembrie trenurile către munte şi către mare s-au mişcat foarte repede şi bine au făcut.

De exemplu, pentru trenul București Nord – Brașov la ora 08.20 nu mai este niciun loc disponibil. La fel de la ora 10 mai sunt doar 4 locuri diponibile, şi vorbim de acelaşi tren care merge până la Sibiu.

Către Cluj – Napoca mai sunt doar 15 locuri la clasa a 2-a și 27 la Clasa 1. Şi către litoral locurile sunt aproape epuziate, dinspre Bucureşti. Dar mai sunt bineînțeles și companiile private.

Deşi numărul călătorilor a crescut cu 10% potrivit INS, oamenii nu au prea multe cuvinte de laudă.

Previous Story

Prețuri uriașe la Târgul de Crăciun din Sibiu. 10 – 15 lei vinul fiert, cafeaua ajunge și la 19 lei, 30 de lei ciolanul cu legume. „Tot din supermarket mâncați, dar la un preț dublu”

Next Story

Parada cârnaţilor la castelul Mikes din Covasna. „Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiţii decât o sală de sport”