Dan Air, ultimul zbor de la Aeroportul Brașov: „ROMATSA rămâne principalul vinovat al acestui eșec al Aeroportului Brașov. Când condițiile vor permite, vom reveni la Brașov, orașul nostru de suflet”

Last Updated on noiembrie 10, 2023 Dan Air a efectuat joi ultimul zbor de pe Aeroportul Brașov, de astăzi va zbura de pe Aeroportul Bacău. CEO-ul DanAir, Matt Ian David spune că ROMATSA este vinovată pentru această situație.

A fost un zbor plin de emoții. Am stat și cu pasagerii în spate. Cu toții ne-au rugat să revenim la Brașov și speră că o vom face. Evident, toată lumea avea nemulțumirea că Dan Air pleacă de la Brașov.

Dan Air, ultimul zbor de la Aeroportul Brașov: „ROMATSA rămâne principalul vinovat al acestui eșec al Aeroportului Brașov. Când condițiile vor permite, vom reveni la Brașov, orașul nostru de suflet” 1

La fel cum am mai spus, problemele nu s-au rezolvat nici după cinci luni de zile. ROMATSA rămâne principalul vinovat al acestui eșec al Aeroportului Brașov. La fel cum am mai spus, când condițiile vor permite, vom reveni la Brașov. Negreșit, primul nostru oraș de unde am operat va rămâne mereu orașul nostru de suflet. Condiția pentru a reveni este deschiderea aeroportului 24de ore din 24 de ore”, susține oficialul Dan Air, conform G4 Media.

Pe de altă parte, tot miercuri, directorul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel (demis între timp), a declarat că Dan Air şi-a manifestat disponibilitatea de a reveni la Braşov şi după ce se va prelungi programul de la 12 la 16 ore, măsură ce va intra în vigoare din 15 ianuarie 2024, scrie bzb.ro.

Ajutorul de minimis pentru Aeroport, abia peste 3 ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov explicat de ce Braşovul nu poate acorda acest ajutor prin care operatorii pot identifica noi destinaţii de zbor.

Noi nu putem aplica aceas schemă de minimis decât după trei ani de zile., trebuie ca aeroportul să fie matur, să se autofinanţeze. La momentul acesta aplică aeroporturi precum cel de la Bacău sau de la Sibiu, care au alocat, din câte ştiu, Bacăul 600.000 de euro, iar Sibiul de aproape două milioane şi jumătate de euro, pentru a opera noi destinaţii. Vom fi şi noi în această măsură – să putem aplica pentru ajutor de minimis – după trei ani de zile”, a precizat Todorică Şerban, preşedinte CJ Braşov, citat de bzb.ro.

În schimb, Consiliul Judeţean acoperă în acestă perioadă o parte din cheltuielile de funcţionare ale aeroportului. Aleşii judeţeni au aprobat o linie de finanţare pentru aceasta, pe o perioadă de trei ani.

Dacă la începutul anului am mers pe un buget de 27 de milioane de lei, care era, la momentul respectiv, necesarul pentru buna funcţionare a aeroportului, având în vedere că a fost deschis doar la data de 15 iunie, noi am alocat sumele necesare bunei funcţionări.

Până acum este vorba de 8,5 milioane de lei. asta nu înseamnă că, până la următoarea rectificare, dacă mai identificăm nevoi ale aeroportului, nu vom aloca banii necesari, din interiorul acelei sume mari care înseamnă o bună operare pe următorii trei ani de zile”, a mai spus Todorică Şerban.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au fost prezenţi la Braşov şi le-au explicat reprezentanţilor autorităţilor locale condiţiile în care pot acorda astfel de ajutoare şi ce reguli trebuie să respecte atunci când organizează licitaţii, dar şi cum să se ferească de practicile ilegale ale unor firme.

Previous Story

Directorul Aeroportului din Braşov a fost dat afară. Va fi dat în judecată pentru recuperarea unor presupuse prejudicii

Next Story

(Foto) Bloc rămas fără acoperiş şi copaci doborâţi de vântul puternic în Făgăraş