Dan Air ar vrea să se întoarcă la Aeroportul Brașov. Aeroportul ar putea avea un orar non-stop doar din primăvara lui 2025

Last Updated on noiembrie 8, 2023 Situația aeroportului Brașov este una delicată, după ce compania aeriană Dan Air a anunțat că sistează zborurile de pe pista de la poalele Tâmpei.

Operatorul a cerut prelungirea programului de lucru și finalizarea procedurilor de aterizare pe timp de ceață. Acestea din urmă au fost finalizate și se așteaptă numai o calibrare cu un avion special al ROMATSA, avion care în prezent este sub mentenanță.

Dan Air ar vrea să se întoarcă la Aeroportul Brașov. Aeroportul ar putea avea un orar non-stop doar din primăvara lui 2025 1

Prelungirea programului de operare a fost aprobată verbal de cei de la ROMATSA și se mai așteaptă doar documentul oficial.

Situația ne-a fost prezentată de directorul AIBG, Alexandru Anghel:

A plecat Dan Air. Se mai întâmplă și pe alte aeroporturi să plece companiile aeriene. Nu e un fapt care să ne bucure. Credem că avem capacitatea să deservim companiile aeriene.

Trebuie să ai program de lucru prelungit, pentru că altfel companile aeriene nu pot să-și facă rotațiile de care au nevoie și clar au nevoie de un program ca să decoleze și să aterizeze.

O prelungire de program înseamnă personal suplimentar și instruire de personal. Și fiecare instituție are niște reguli de a face angajări și un anumit program de instruire. Și atunci putem să vorbim și de vamă, și de frontieră, și de aeroport, și de ROMATSA“, a declarat directorul AIBG, Alexandru Anghel, conform  Radio Brasov FM.

Reamintim faptul că Dan Air, prima companie care a operat de pe aeroportul din Brașov, a decis să-și mute operațiunile la Bacău începând de joi și a motivat plecare pe seama faptului că programul de lucru al aeroportului nu a fost prelungit.

La aflarea veștii că din 15 ianuarie 2024 se va putea zbura de pe Brașov, 16 ore din 24, Dan Air a sugerat că dorește să se întoarcă și că are intenția de a opera cu o bază la Brașov, adică un avion al companiei va urma să fie staționat peste noapte la Ghimbav, ceea ce implică o nouă dezvoltare a infrastructurii aeroportuare existente, dar și a companiei, mai scriu cei de la Radio Brasov FM.

Președintele CJ Brașov: „Aeroportul de la Ghimbav ar putea avea un orar 24/24 din primăvara lui 2025”

Președintele Consiliului Judcețean Brașov, Todorică Șerban, a anunțat, astăzi, că programul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav ar putea fi extins la 24 de ore din 24 din primăvara anului 2025. „Totuși, dacă vom avea mai multe companii aeriene care văr să zboare de la Brașov, este posibil să devansăm acest termen”, a spus sursa citată, potrivit Biz Brasov.

Potrivit acestuia, conducerea CJ Brașov, investitorul aeroportului, susține condducerea actuală a aeroportului, „dar asta nu înseamnă că nu pot fi aplicate sancțiuni în cazul în care sunt întârzieri în proiect”.

Conducerea Aeroportului anunță în acest moment se poartă discuții cu Wizz Air pentru identificarea altor destinații care ar putea fi operate de la Brașov. De asemenea, se mai poartă discuții cu un operator aerian maghiar pentru operarea de curse directe între Brașov și Budapesta, în timp ce aeroporturile din Bari și Palermo s-au oferit să dea ajutor de marketing celui din Brașov pentru deschiderea unor rute directe între orașul de sub Tâmpa și cele două orașe din Italia.

De asemenea, se poartă discuții cu un alt operator aerian pentru acoperirea rutei Brașov – Paris Orly (aeroportul secundar din capitala Franței). Potrivit lui Anghel, este posibil ca din luna ianuarie Dan Air să revină la sentimente mai bune față de Brașov și să aducă un avion înapoi la aeroportul de la Ghimbav.

De asemenea, sunt avansate discuții cu compania aeriană Fly Lily, care dorește să vină cu un aeroport la Brașov pentru a efectua curse către Munchen și Stuttgart.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „De astăzi, cățeilor le este permis accesul în autobuzele RATBV, să fie în lesă, să aibă botniță”. Brașoveancă: „Adică de 8 ani încoace mergeam cu cățelușele cu busul in mod ilegal?”

Next Story

Brașov. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren, în apropierea străzii Minerv. El stătea pe calea ferată