Brașov. Allen Coliban: „De astăzi, cățeilor le este permis accesul în autobuzele RATBV, să fie în lesă, să aibă botniță”. Brașoveancă: „Adică de 8 ani încoace mergeam cu cățelușele cu busul in mod ilegal?”

Last Updated on noiembrie 8, 2023 Primarul Allen Coliban a anunțat astăzi că este permis cu câini în autobuzele RATBV. El este certat acum de ce cere ca toți câinii să aibă lesă ți botniță dacă merg cu autobuzul.

Prietenii noștri patrupezi au acces în mijloacele de transport în comun.
Transportul în comun din Brașov face încă un pas spre normalitate. Pe lângă aspectele pe care le îmbunătățim permanent, care țin de eficientizarea traseelor, de calitatea autobuzelor și a troleibuzelor, de data aceasta e vorba de o măsură în folosul prietenilor noștri blănoși și a stăpânilor lor.

Brașov. Allen Coliban: „De astăzi, cățeilor le este permis accesul în autobuzele RATBV, să fie în lesă, să aibă botniță”. Brașoveancă: „Adică de 8 ani încoace mergeam cu cățelușele cu busul in mod ilegal?” 1

Cățeilor le este permis accesul în mijloacele de transport, evident, cu respectarea unor reguli – să fie în lesă, să aibă botniță”, a anunțat Allen Coliban pe Facebook.

Brașovenii au comentat pe Facebook vestea anunțată de primarul Allen Coliban.

Botnita trebuie doar pentru cainii de risc. Masuri luate doar asa sa fie luate

Cine decide daca sunt cu risc?

Cainii de talei mare sau cei agresivi sa aima botnite, ceilalti nu. Ce face un batrael cu un catelus care nu vede bine si-i mai si tremura mainile? Trebuie facuta bine facuta departajarea celor care trebuie sa poarte botnite si cei care nu . Un catel de talie mina poste fi luat in brate de stapan.

In țările CIVILIZATE este o normalitate ca animalele de companie să poată circula cu autobuzul, Trenul, Metroul fără botniță, fără bilet….

Fara botnita da, fara bilet nu. In toate tarile pe care eu le știu mai bine, animalele de companie au nevoie de bilet (deobicei redus, echivalent tarifului de copil). Iar botnita e o regula supărătoare dar probabil necesară in contextul lipsei generale de bună creștere și responsabilitate, inclusiv in rândul posesorilor de animale de companie.

In Germania toți ciinii sunt educați si nu poarta botnița . Singurii cu botnița obligatorie sunt Pitt bull -ii (cred ca așa se numesc , aia care au fost educați de stapinii lor sa atace …chiar , nu am mai văzut de mult asemenea ciini , ei sunt pe cale de dispariție ). Toți ciinii sunt chipati si au carnet de sănătate , cu vaccinuri la zi . Aici ciinii sunt foarte bine dresați , mereu au avut voie sa circule însoțiți de stapini , in autobuz , tren etc cu zgarda la git .Cind am venit prima data in Germania , aveam frica de ciini ( trauma din copilărie ) , a trecut ceva timp sa ma obișnuiesc cu ei pe strada . Noi respectam ciinii si nu le încălcam granita lor , deci păstram distanta , ca așa e corect .In magazine , farmacii , instituții etc , intrarea ciinilor este interzisă ,ciinii primesc o zgarda si sunt proptiti in fata magazinului etc…mulți ciini așteaptă cuminți stăpânul lor .

Eu aștept ziua în care unii stăpâni de câini vor știi că au și anumite responsabilități. Trotuarele sunt pline…
Oricum, asta cu câinii in mijloacele de transport este chiar indicat să aibă voie, dacă se și respectă regulile impuse. Astfel nu ar mai fi obligați să își ia mașinile personale când merg la veterinar sau la alte plimbări în parcuri mai îndepărtate de casă.

Adica de 8 ani incoace mergeam cu catelusele cu busul in mod ilegal?

Ar fi drăguț fara botniță și lesa doar in cazul in care câinele ar musca sau ceva și ar fi mai drăguț sa fie la alegerea îngrijitorilor sa aleagă daca este sa fie ținuți în lesă sau nu ,sa poarta botniță sau nu.

Previous Story

A murit omul de afaceri, bătut crunt de hoți în propria casă din Sibiu. „Au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani”

Next Story

Dan Air ar vrea să se întoarcă la Aeroportul Brașov. Aeroportul ar putea avea un orar non-stop doar din primăvara lui 2025