Aeroportul Brașov. Vești tot mai proaste. Va funcționa pe bază de donații? Nu va putea acorda facilităţi companiilor aeriene înainte de 2026 iar dosarul pentru aprobarea ajutorului de stat pentru funcţionare este încă în lucru

Last Updated on noiembrie 9, 2023 Brașovenii trebuie să fie pregătiți să doneze bani pentru simpla funcționare a Aeroportului. Nici vorbă, la acest moment, ca Aeroportul să plătească diferite companii aeriene, așa cum face Bacăul (600.000 de euro) și Sibiul (2.5 milioane de euro). Aeroportul ca să poată funcționa trebuie să primească bani de la Consiliul Județean Brașov. Banii însă trebuie aprobați de Consiliul Concurenței, iar dosarul este încă în lucru.

Aeroportul din Braşov va putea acorda facilităţi pentru deschiderea de noi destinaţii operatorilor aerieni, aşa cum primesc, în prezent, companiile de pe aeroportul din Bacău, abia peste trei ani, când ar urma să ajungă să se autofinanţeze, a explicat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Aeroportul Brașov. Vești tot mai proaste. Va funcționa pe bază de donații? Nu va putea acorda facilităţi companiilor aeriene înainte de 2026 iar dosarul pentru aprobarea ajutorului de stat pentru funcţionare este încă în lucru 1

Deocamdată, nu putem vorbi de un sprijin direct pe care să îl aloce aeroportul, cu sume de la Consiliul Judeţean – lucru care se întâmplă deja la alte aeroporturi din ţară – pentru deschiderea de noi destinaţii de către un operator. Noi nu putem aplica pentru acea schemă de minimis (de ajutor de stat -n.r.) pentru că aeroportul trebuie să ajungă să se autofinanţeze, să fie matur.

La momentul acesta, aplică aeroporturi de genul celor din Bacău sau Sibiu, care au alocat 600.000 respectiv 2,5 milioane de euro pentru noi destinaţii.

Vom fi şi noi în măsură să alocăm astfel de sume de bani peste trei ani. La momentul la care vom fi eligibili, vom aplica şi noi pentru această schemă de minimis, pentru că deschiderea de noi destinaţii este o prioritate pentru că înseamnă şi atragerea de noi companii care să opereze pe aeroportul din Braşov”, a declarat preşedintele CJ Braşov, conform G4Media.

Acesta a menţionat că dosarul pentru aprobarea ajutorului de stat pentru funcţionarea aeroportului este încă în lucru la Consiliul Concurenţei.

Am depus prenotificarea pentru a putea aloca de la CJ sumele de bani necesare pentru ca aeroportul să poată funcţiona, dosarul este în lucru, iar specialiştii noştri ţin legătura cu ai dumnealor, să putem depăşi această fază, să găsim calea legală şi respectiv să poată să fie aprobat dosarul”, a afirmat Todorică Şerban.

Conform acestuia, până la acest moment, pentru funcţionarea în acest an a aeroportului a fost alocată din bugetul judeţului suma de 8,5 milioane de lei, din bugetul total prevăzut de 27 de milioane de lei.

Asta nu înseamnă că, la următoarea rectificare, dacă aeroportul are nevoie de bani, nu vom aloca şi alte sume”, a precizat preşedintele CJ Braşov.

Curse charter pentru Revelion și vara 2024

Aeroportul Brașov a rămas în atenția touroperatorilor și pentru sezonul estival 2024. Deja au fost puse în vânzare pachete de vacanță cu plecare din Brașov pentru Antalya (Turcia) și Heraklion (Creta – Grecia), ca și în această vară, scrie mytex.ro.

De la Aeroportul Brașov, cu destinația Antalya, compania Animawings va opera zboruri în fiecare zi de luni în perioada 3 iunie – 16 septembrie. Potrivit Paralela 45, plecarea de la Brașov va avea loc la orele 12.15, sosirea în Antalya fiind programată la 14.15. Decolarea din Antalya spre Brașov se va produce la orele 9.30, iar sosirea la Ghimbav, la 11.30.

HiSky va avea curse charter de la Aeroportul Brașov spre Antalya în fiecare sâmbătă în intervalul 15 iunie – 7 septembrie. Plecarea de la Brașov va fi la orele 11.40, pentru ca sosirea în Antalya să fie la 13.30. Din Antalya se va decola la orele 8.40, pentru ca la Ghimbav să se ajungă la 10.30.

Iubitorii de Grecia pot pleca și în 2024 în vacanță în Creta de pe Aeroportul Brașov. Aegean Airlines va opera curse în fiecare luni în perioada 3 iunie – 23 septembrie. Decolarea din Brașov se va produce la orele 15.30, sosirea în Heraklion având loc două ore mai târziu. Din Heraklion se va pleca spre Brașov la orele 12.45, aterizarea fiind după 2 ore.

De asemenea, agențiile de turism au pus la bătaie și pachete pentru Revelion în Antalya (4 zile) cu plecare din Brașov pe 30 decembrie, însă, deocamdată, nu a fost anunțat orarul zborurilor charter.

Previous Story

Pensiile nu se mai măresc. Există bani doar pentru pensiile speciale. ”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”

Next Story

Șeful Dan Air: „Și Wizz Air va pleca de la Aeroportul Brașov. Aeroportul va rămâne fără nicio linie aeriană, fără nicio cursă”