Pensiile nu se mai măresc. Există bani doar pentru pensiile speciale. ”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”

Premierul Marcel Ciolacu a promis că de la 1 ianuarie pensiile vor fi mărite cu 13 %. Acum, când a venit momentul de punere în aplicare a promisiunii, cei de la PNL spun că refuză să semneze actele pentru că pur și simplu nu există bani de mărire. Când dai mii de euro pensii speciale, normal că nu mai există bani și pentru cei mulți. Nici măcar de un 10% în plus.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că noul impact bugetar calculat pentru noua Lege a pensiilor face ca acest proiect să fie nesustenabil. Ciucă a explicat că la un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, deficitul bugetar al României va crește cu 3%, ceea ce este de neacceptat, scrie stiripesurse.ro.

Pensiile nu se mai măresc. Există bani doar pentru pensiile speciale. ”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!” 1

La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (…) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”, a mai spus Ciucă.

Președintele PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor.

Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier.

Problema va fi discutată în cadrul ședinței de Guvern. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024.

Reacția lui Nicolae Ciucă vine în contextul în care ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a refuzat să semneze avizele pentru noua Lege a pensiilor.

Conform surselor guvernamentale, Boloș refuză să semneze Legea Pensiilor pe motiv că nu există sursa de finanțare pentru a crește pensiile, de la 1 ianuarie 2024.

Marcel Boloș refuză să semneze (Surse)

Premierul Marcel Ciolacu a convocat ședința de Guvern, joi, la ora 12.00, pentru a discuta noua Lege a Pensiilor, dar și pentru a modifica legea de limitare a tranzacțiilor cash, anunță stiripesurse.ro.

Cu doar 2 ore înaintea ședinței, un scandal a bubuit în interiorul Guvernului. Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, refuză să semneze pentru noua Lege a Pensiilor, dar și pentru modificările la legea privind limitarea tranzacțiilor cash.

Conform surselor guvernamentale, Boloș refuză să semneze Legea Pensiilor pe motiv că nu există sursa de finanțare pentru a crește pensiile, de la 1 ianuarie 2024.

Boloş le-ar fi spus liberalilor că nu are de unde să scoată 55 de miliarde de lei în plus şi că anul viitor, ţinta pentru deficitul bugetar trebuie îndeplinită, conform TVR.

De asemenea, Boloș refuză să semneze revenirea la vechile plafoane de cash din cauză că această măsură a fost susținută de Ministerul de Finanțe și ar fi adus bani în plus la bugetul de stat.

Previous Story

Val de frig peste România. Un ciclon polar aduce ploi, lapoviță și ninsori. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Aeroportul Brașov. Vești tot mai proaste. Va funcționa pe bază de donații? Nu va putea acorda facilităţi companiilor aeriene înainte de 2026 iar dosarul pentru aprobarea ajutorului de stat pentru funcţionare este încă în lucru