Șeful Dan Air: „Și Wizz Air va pleca de la Aeroportul Brașov. Aeroportul va rămâne fără nicio linie aeriană, fără nicio cursă”

Last Updated on noiembrie 9, 2023 Cuvinte de „încurajare” pentru brașoveni de la șeful Dan Air. Invitat la Interviurile BIzBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, CEO-ul DanAir, Matt Ian David explică de ce Wizz Air va pleca de la Aeroportul Brașov.

Dacă se extinde programul la 24 de ore zilnic, ne întoarcem cu baza aici. Dacă rămâne doar la 16 ore, o să oferim zboruri la și de la Brașov doar în sezon, adică de la 1 iunie. DanAir nu mai poate să subvenționeze aeroportul din Brașov.

Șeful Dan Air: „Și Wizz Air va pleca de la Aeroportul Brașov. Aeroportul va rămâne fără nicio linie aeriană, fără nicio cursă” 1

Odată cu plecarea noastră, și Wizz Air va pleca de la Brașov, pentru că ei au venit ca să ne facă nouă concurență la Brașov.

În plus, luna viitoare o să fie o problemă foarte mare cu flota lor, 45 de avioane Airbus 221NEO vor fi la sol pentru mentenanță și primul lucru pe care o să-l facă va fi plecarea de la Brașov. Aeroportul va rămâne fără nicio linie aeriană, fără nicio cursă”, a mai spus CEO-ul DanAir la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”.

Aeroportul din Brașov are datorii de peste 3,6 milioane de lei la ROMATSA

Aeroportul din Brașov are datorii de peste 3,6 milioane de lei către ROMATSA, iar acesta ar fi fost motivul pentru care a fost cerută demiterea directorului AIBG săptămâna trecută, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât numai Aeroportul Brașov este facturat de ROMATSA, iar toate celelalte aeroporturi din România beneficiiază de servicii gratuite.

Cei de la ROMATSA motivează facturile emise prin faptul că lipsa procedurilor pe un aeroport nou a dus la cheltuieli suplimentare cu formarea personalului de specialitate sau crearea de noi module pentru navigarea în spațiul aerian al Brașovului.

Ei au răspuns prin a ne invita la dialog. Eu cred că un răspuns mai bun decât să te invită la ei la birou săptămânal, să avem ședințe de lucru în care să discutăm, eu cred că n-a fost o idee rea. Vorbim doar de ROMATSA, dar nu e vorba doar de ROMATSA.

Sunt multe instituții cu care impactează Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Trebuie să fim foarte diplomați, ca în relația cu terții, cu cei cu care intrăm și impactăm și de care avem nevoie, trebuie să avem un comportament civilizat. Depindem de foarte multe instituții cu care impactăm”, a declarat președintele CJ, Șerban Todorică, citat de G4Media.

Toate discuțiile au venit în contextul în care AIBG așteaptă hârtia oficială de la ROMATSA, pentru prelungirea programului aeroportului la 16 ore.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Vești tot mai proaste. Va funcționa pe bază de donații? Nu va putea acorda facilităţi companiilor aeriene înainte de 2026 iar dosarul pentru aprobarea ajutorului de stat pentru funcţionare este încă în lucru

Next Story

Cristian Cioacă, executat silit de mama Elodiei: 2,5 miliarde de lei. „Din câte știu își caută un loc de muncă”