Aeroportul Brașov. Pleacă Dan Air, dar vin alții. „Abordarea lor mi se pare bună, de a avea trei frecvențe pe săptămână, adică se pot face multe combinații de plecări-sosiri de pe aceste destinații”

Last Updated on noiembrie 2, 2023 După plecarea Dan Air, Aeroportul Brașov intra în conservare-așteptare. Se așteaptă luna decembrie ca Fly Lili să înceapă zborurile spre München și Stuttgart. Apoi se mai așteaptă venirea altor companii pentru a face profitabil aeroportul.

Într-o intervenție la Vocea Brașovului, directorul aerogării brașovene, Alexandru Anghel, a declarat că sunt și alte companii aeriene interesate să opereze la Brașov:

Aeroportul Brașov. Pleacă Dan Air, dar vin alții. „Abordarea lor mi se pare bună, de a avea trei frecvențe pe săptămână, adică se pot face multe combinații de plecări-sosiri de pe aceste destinații” 1

Acum 2-3 luni am avut o consultare cu companiile aeriene care au interes să zboare pe Brașov. Au fost trei întrebări legate de program: o extindere minimală, o extindere care le-ar acomoda, un program mai restrâns și care ar fi idealul pentru ei.

Și am avut răspunsurile. Informația principală este că au nevoie de un program extins. Și așa și funcționează lucrurile în aviație. Un avion face cam trei rotații pe zi și nu poți să le faci într-un program scurt”.

Din luna decembrie, la Brașov va opera și compania Fly Lili, cu două curse regulate spre Germania, a precizat în aceeași emisiune la Radio România Brașov, Alexandru Anghel:

„Chiar dacă exista Dan Air-ul, noi în spate tot mai aveam discuții și cu alte companii. Și așa este sănătos, să ai competiție, ca să poți avea destinații și să ai și prețuri, să fie în beneficiul pasagerilor.

Una peste alta, în decembrie, compania Fly-Lili începe zborurile către München și Stuttgart. Abordarea lor mi se pare bună, de a avea trei frecvențe pe săptămână, adică se pot face multe combinații de plecări-sosiri de pe aceste destinații”.

Această companie și-ar dori să aibă chiar baza pe Aeroportul Brașov și ar putea acoperi și alte destinații în afara celor deja anunțate.

Aeroportul din Brașov nu are certificare pentru operarea zborurilor în condiții de vizibilitate redusă pentru că echipamentele, deși existente, unele dintre ele fie nu au fost montate corespunzător, fie nu s-a început procesul de autorizare a acestora, transmit reprezentanții companiei Dan Air.

Brașov și va reduce efectiv programul acestuia la doar 8-9 ore pe zi, fapt care face imposibilă continuarea operațiunilor de pe acest aeroport. Acest fapt înseamnă că pasagerii nu vor avea acces facil la zona Brașovului în plin sezon de iarnă, în special de sărbători.

Totodată, în luna decembrie se vor înregistra cele mai multe pierderi întrucât este una dintre cele mai prolifice luni ale anului, faptul că programul nu a fost prelungit ridică pierderi de peste 1,5 milioane de euro”, au mai transmis reprezentanții companiei Dan Air.

Previous Story

Guvernul ia în calcul creșterea vârstei de pensionare și a brașovenilor la peste 65 de ani: “Vor fi nevoiți să muncească până la 70 de ani!”

Next Story

Afaceristul brașovean, Călin Donca, criticat de Sorin Constantinescu: „Cum să faci afaceri, dacă tu nu ai niciun fel de educație, nu ai terminat nici măcar Bacalaureatul, nu ai nici cele mai mici noțiuni, nu știi matematică?!”