Primul zbor militar important de pe Aeroportul Braşov. A aşteptat în aer aproximativ 10 minute, până când zborul Wizz Air a decolat de la aeroportul braşovean

Last Updated on octombrie 30, 2023 Premieră la Aeroportul Brașov. vineri, 27 octombrie 2023, a avut loc primul zbor militar important. La ora locală 13:35, un avion militar de tip Airbus A400M al Forţelor Aeriene Belgiene a aterizat pe pista aeroportului din Braşov, scrie publicaţia specizţizată în domeniul aviaţiei Boarding Pass.

Înainte de aterizare, avionul belgienilor a aşteptat în aer aproximativ 10 minute, până când zborul Wizz Air a decolat de la aeroportul braşovean spre aeroportul Luton din Londra (Marea Britanie), scrie brasov.net.
Originea zborului, care a avut o durată de două ore şi 43 de minute, a fost aeroportul Zaventem din capitala Belgiei.

Primul zbor militar important de pe Aeroportul Braşov. A aşteptat în aer aproximativ 10 minute, până când zborul Wizz Air a decolat de la aeroportul braşovean 1

(foto arhiva)

Ulterior, după aproximativ 50 de minute petrecute la sol, avionul militar a decolat de la Braşov spre baza aeriană de la Câmpia Turzii, durata zborului respectiv fiind de 35 de minute.

Germanii de la Lufthansa decid în decembrie dacă din martie 2024 vor efectua zboruri de la Braşov

Compania aeriană Lufthansa ar urma să decidă în luna decembrie dacă din martie 2024 va efectua zboruri către Braşov, susţine Răzvan Dencescu, director executiv al Kron-Tour Lufthansa City Center. Sunt luate în calcul una dintre destinaţiile Munchen sau Frankfurt. „Este foarte bine, deoarece de acolo sunt legături către toată lumea”, a explicat Dencescu.

Decizia Lufthansa este legată de identificarea unei aeronave disponibile cu rotaţia potrivită, iar extinderea programului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav de la 12 la 16 ore ar putea face acest lucru mult mai uşor posibil. „Noi am propus un avion Airbus, care are 180 – 200 de locuri. La Sibiu, ei zboară cu un avion cu o capacitate de aproximativ 90 de locuri”, mai spune Dencescu, conform Biz Brasov.

Totodată, Răzvan Dencescu a precizat că este puţin probabil ca avioanele companiei FlyLili să zboare din decembrie de pe Aeroportul Braşov, deşi aceasta anunţase ca foarte posibilă această situaţie. „Dar intenţia este foarte clară de a efectua zboruri de la Braşov, de anul viitor. Va fi o experienţă de zbor diferită deoarece cabina de zbor va fi una ultramodernă”, a mai spus Dencescu.

Acesta a mai precizat că are semnale că odată cu extinderea programului aeroportului de la 12 la 16 ore mai multe companii să aibă intenţia de a zbura de sub Tâmpa, având în vedere că reuşesc să prindă rotaţii complete pe destinaţii variate.

Previous Story

A murit Matthew Perry, actorul din serialul Friends. „Suntem devastați de decesul dragului nostru prieten Matthew Perry”

Next Story

Când vine zăpada? Meteorologii anunță o iarnă cu ninsori și ger. Vom avea un Crăciun cum nu prea a mai fost în Brașov, în ultimii ani