Când vine zăpada? Meteorologii anunță o iarnă cu ninsori și ger. Vom avea un Crăciun cum nu prea a mai fost în Brașov, în ultimii ani

Last Updated on octombrie 30, 2023 În această iarnă se pare că vom avea zăpadă.  Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, susține că iarna 2023-2024 va fi una normală pentru România, cu episoade de ninsori abundente și ger.

”Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă.

Când vine zăpada? Meteorologii anunță o iarnă cu ninsori și ger. Vom avea un Crăciun cum nu prea a mai fost în Brașov, în ultimii ani 1

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu în cadrul conferinței Focus Energetic, conform Evenimentul Zilei.

În luna februarie avem aceeași abatere pozitivă a temperaturilor pe tot continentul, dar nu una deosebit de pronunțată. O situație care iarăși ne lasă posibilitatea de a interpreta faptul că putem, pe perioade îndelungate, să avem o vreme în limita normelor a ceea ce înseamnă luna februarie din punct de vedere al temperaturilor, adică cu probabilitatea de a înregistra și perioade mai reci.

Ca precipitații, luna ianuarie ar putea aduce un ușor excedent pe partea de vest și sud-vest a teritoriului. Există semnalul că precipitațiile ar veni dinspre zona Adriatică și ar putea fi pe fundalul acelor temperaturi ușor mai crescute decât normal. Deci să fie și sub formă de ploaie, nu neapărat doar ninsori.

În luna februarie a anului 2024, prognoza ne arată probabilitatea de a avea temperaturi peste normalul perioadei, într-o mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile extracarpatice, partea de est, partea de sud a țării. Cu toate acestea, spunem în fiecare an că indiferent de ce arată estimările sezoniere, nu trebuie să uităm niciodată ce înseamnă iernile normale în România, care pot aduce episoade de vreme severă, viscole, ger și posibil cantități importante de ninsoare care să depună strat consistent de zăpadă.

Mai ales ținând cont că estimarea precipitațiilor în luna februarie este una care arată un excedent în mare parte a țării, chiar dacă nu este un excedent deosebit de important, poate sprijini această interpretare că, deși vom fi pe un fond al temperaturilor în medie ceva mai ridicate decât norma ultimelor decenii, nu este exclusă apariția episoadelor cu vreme mai severă și cu probabilitatea de a se depune un strat de zăpadă și în zonele joase ale țării.

De altfel, în cele trei luni de iarnă, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, mai degrabă în a doua parte a iernii, deci dincolo de jumătatea lunii ianuarie, posibil ca precipitațiile să fie mai importante cantitativ și să se depună strat de zăpadă mai degrabă în zonele montane, dar există și perioade în care acestea să apară și în zonele joase”, a mai explicat meteorologul Florinela Georgescu.

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza meteo. Vom avea un Crăciun cum nu prea a mai fost în România, în ultimii ani

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza meteo şi vedem că vremea va fi de Crăciun cum nu prea a mai fost în România, în ultimii ani.

Astfel, Crăciunul 2023 se pare că va fi unul cu zăpadă în multe zone din ţară, cum nu prea a mai fost în ultimii ani, scrie Antena 3.

Când vine zăpada? Meteorologii anunță o iarnă cu ninsori și ger. Vom avea un Crăciun cum nu prea a mai fost în Brașov, în ultimii ani 2

Dacă în ultimii ani, bucureștenii nu au văzut pic de zăpadă în Capitală, de data aceasta lucrurile vor sta altfel, potrivit prognozei Accuweather.

În iarna lui 2023, meteorologii Accuweather anunță că va ninge în Bucureşti în săptămâna ce precede Crăciunul, şi chiar pe 25 decembrie, așa că pe străzile Capitalei vom vedea zăpadă, iar temperatura nu va depăşi 2 grade.

La fel va fi şi la Constanţa, unde sunt prognozate ninsori în săptămâna de dinainte de Crăciun, dar şi în prima zi, pe 25 decembrie.

Vremea va fi înnorată şi minima va fi de minus 3 grade Celsius.

Şi la Timişoara, se vede zăpada pe prognoza meteorologilor Accuweather, dar numai înainte de 25 decembrie.

În prima zi de Crăciun, nu sunt anunţate ninsori, iar maxima nu va urca mai mult de câteva grade.

La fel va fi şi la Braşov. Ninsori şi lapoviţa în săptămâna de dinainte de Crăciun, dar şi în prima zi a sărbătorii, iar minima ajunge la minus 8 grade Celsius.

Previous Story

Primul zbor militar important de pe Aeroportul Braşov. A aşteptat în aer aproximativ 10 minute, până când zborul Wizz Air a decolat de la aeroportul braşovean

Next Story

Brașov. Târgul de Cariere revine la Coresi Shopping Resort. Peste 1000 de locuri de muncă