Dan Air explică de ce pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută zborurile la Aeroportul Bacău. „Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar”

Last Updated on octombrie 31, 2023 Dan Air a explicat pentru Radio Brașov FM de ce a ales să plece de pe Aeroportul Brașov. Compania se confruntă cu mari probleme financiare din cauza programului redus de funcționare a Aeroportului Brașov. Conducerea aeroportului a anunțat că mări un pic programul, da doar din 15 ianuarie. Adică exact după sezonul de iarnă, care ar fi trebuit să fie profitabil pentru companiile aeriene.

Pierderi de 2,6 milioane de euro până în prezent, iar în perioada de iarnă, de circa un milion de euro pe lună, din cauza programului redus al Aeroportului Internațional Brașov. Așa a motivat directorul general Dan Air, Matt Ian David, anunțul de a renunța la zborurile de pe aerogara Brașov și mutarea operațiunilor la Bacău.

Dan Air explică de ce pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută zborurile la Aeroportul Bacău. „Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar” 1

Nemulțumirea vine pe fondul anunțului potrivit căruia prelungirea programului pe Aeroportul Brașov este posibilă doar din luna ianuarie 2024.

Și ce facem? Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar. Așa nu e nevoie.

În februarie-martie nu e nevoie de extinderea programului pentru că e un trafic mult mai mic. Autoritățile locale au promis că se va extinde pe 3 noiembrie. Am primit răspunsul ieri că de fapt se extinde pe 15 ianuarie, fix când se termină tot sezonul, de fapt, de iarnă.

Pentru că sezonul, vă dați seama, este legat de migrarea maselor de oameni la rude, la familie. În condițiile în care am fost mințit și a doua oară, nu mai putem să continuăm acolo, să ținem aeronava blocată după ora 19:00, să nu putem să ne folosim de ea”, a precizat directorul general Dan Air, Matt Ian David.

Reamintim că Administrația județeană Brașov a anunţat, ieri, că programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul 7.00-23.00, începând cu data de 15 ianuarie 2024.

Dan Air este principalul operator pentru cursele aeriene ale aeroportului Brașov. Dacă Dan Air pleacă, aeroportul Brașov va rămâne doar cu WIZZ AIR care operează doar în două destinații: Londra si Dortmund

Compania organizează o conferință de presă maine, 1 noiembrie, când va anunța mai multe detalii privinde decizia de a opri operațiunile de la Brașov și planurile de extindere și operare exclusivă pe aeroportul din Bacău, scrie Monitorul Expres.

Dan Air renunţă la zborurile de pe aeroportul din Braşov, dar nu se știe ce se va întâmpla cu biletele deja vândute de la și pentru Brașov.

Previous Story

Surse. Compania DAN Air pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută toate zborurile pe cel din Bacău

Next Story

Aeroportul Brașov, la un pas de închidere. Pasagerii Dan Air vor fi transportați cu autobuzele la Aeroportul Bacău