Aeroportul Brașov, la un pas de închidere. Pasagerii Dan Air vor fi transportați cu autobuzele la Aeroportul Bacău

Last Updated on octombrie 31, 2023 Probleme grave de management la Aeroportul Brașov care se poate închide din 13 noiembrie. Compania Dan Air a venit cu noi precizări privind mutarea zborurilor de la Brașov la Bacău. După această plecare, pe Aeroportul Brașov vor mai exista doar două curse săptămânale, Wizz Air. Cu așa ceva nu poți ține deschis un Aeroport iar brașovenii vor plăti sume consistente prin Consiliul Județean pentru a-l putea ține deschis.

Conducerea Dan Air a anunțat, în această seară, că din 13 noiembrie va muta zborurile de pe Aeroportul de la Ghimbav pe cel din Bacău, urmând ca din 11 decembrie să își mute complet operațiunile de la Brașov la Bacău.

Aeroportul Brașov, la un pas de închidere. Pasagerii Dan Air vor fi transportați cu autobuzele la Aeroportul Bacău 1

Am fost nevoiți să luăm o decizie care vă va afecta pe mulți dintre voi. Aeroportul Internațional Brașov a prelungit actualul program, 7:00-19:00, până pe 15 ianuarie 2024.

Orarul redus de funcționare al aeroportului și lipsa dotărilor corespunzătoare ne-au pus de multe ori în situația de a ateriza în alte orașe, lucru care a produs întârzieri și mult disconfort pentru voi, pasagerii.

Știm cât de greu a fost să vă prelungiți călătoriile cu câteva ore în plus, să așteptați în aeroporturi sau să ratați evenimente importante, chiar dacă noi ne-am asigurat, pe cheltuiala noastră, că vă aducem în siguranță la destinație”, anunță compania aeriană, conform Biz Brasov.

Așadar, din data de 13 noiembrie, cursele de la Brașov se vor opera conform programului, cu decolare și aterizare de pe Aeroportul Bacău, urmând ca, din 11 decembrie, să mutăm complet operațiunile pe Aeroportul din Bacău.

Colegii noștri se ocupă deja să vă ofere cele mai bune modalități de călătorie pentru perioada de tranziție. Vă vom asigura transfer gratuit Bacău-Brașov și retur în ziua zborului.
Puteți completa formularul dedicat de pe danair.ro/contact

Ne dorim să vă recâștigăm încrederea și să vă urăm cât de curând “Bun venit la bordul aeronavelor noastre!” pentru că susținem dreptul fiecărui pasager de a se bucura de călătorii confortabile și de a circula facil în orice colț al lumii.
Cu respect,
Matt Ian DAVID
CEO compania DAN AIR ✈️🇷🇴”

Reprezentanții Dan Air și-au exprimat nemulțumirea legată de programul scurt de operare. Acesta este de doar 12 ore pe zi, dar compania ar vrea program non stop, scrie Europa FM.

O extindere a programului – la 16 ore – se va întâmpla abia din ianuarie 2024, a anunțat Consiliul Județean Brașov după discuții cu Romatsa.

Compania Dan Air a fost prima care a avut zboruri de pe acest aeroport, inaugurat în luna iunie, iar acum are o medie de două curse pe zi.

Decizia retragerii zborurilor ar putea fi legată și de pierderile de 2,6 milioane de euro pe care compania le-a avut din cauza programului redus de funcționare, după cum afirma managerul Dan Air în luna septembrie.

Previous Story

Dan Air explică de ce pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută zborurile la Aeroportul Bacău. „Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar”

Next Story

Un sat întreg din Spania, cu 44 de case, a fost scos la vânzare la preţul unei case din Brașov