Surse. Compania DAN Air pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută toate zborurile pe cel din Bacău

Last Updated on octombrie 31, 2023 Compania aeriană Dan Air este nemulțumită de programul scurt de pe Aeroportul Brașov și va muta zborurile la Aeroportul Bacău, anunță economica.net.

Compania organizează o conferință de presă maine, 1 noiembrie, când va anunța mai multe detalii privinde decizia de a opri operațiunile de la Brașov și planurile de extindere și operare exclusivă pe aeroportul din Bacău.

Surse. Compania DAN Air pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută toate zborurile pe cel din Bacău 1

Nu este prima oară când Dan Air spune că va renunța la zborurile de pe aeroportul din Brașov.

Dan Air anunța în vara acestui an că ar pute suspenda zborurile de pe aeroportul din Brașov, după repetatele incidente care au dus la întârzieri și aterizări pe alte aeroporturi.

Conducerea Aeroportului „George Enescu” din Bacău a anunțat deja introducerea a două noi curse spre destinații europene, pe care a preferat însă să le țină la secret, într-o „strategie de marketing”, scrie ziaruldebacau.ro.

Falimentul Blue Air, dar și mutarea avioanelor Wizz Air din Bacău în Iași, a lăsat Aeroportul din Bacău aproape fără activitate. La ora actuală, singurele zboruri operate sunt Bacău – Milano (Malpensa) și Bacău – Londra.

Programul Aeroportului din Brașov se va extinde la 16 ore pe zi

Programul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi extins la 16 ore pe zi și va funcționa între orele 07.00-23.00. Programul se va pune în aplicare începând de 15 ianuarie 2024.

Rezultatul întâlnirii de la ROMATSA
Decizia a fost luată în urma întrunirii de luni, 30 octombrie, la sediul ROMATSA, la care au participat oficiali brașoveni și conducători ai autorităților care reglementează domeniul aeronautic în România, conform Brașov.net.

La discuții a participat și Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru că s-a aflat la conducerea Consiliului Județean Brașov și a coordonat implementarea proiectului aeroportului până la inaugurare.

Previous Story

Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani. „Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă”

Next Story

Dan Air explică de ce pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută zborurile la Aeroportul Bacău. „Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar”