(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară

Last Updated on septembrie 18, 2023 Duminică, Primăria Sibiu a închis străduțele din Centrul Istoric pentru mașini. Un lucru remarcat de foarte multe persoane. Și Primăria Brașov ar în proiect să interzică accesul auto în Centrul Istoric.

„Sibiul participă și anul acesta la programul Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), o inițiativă a Comisiei Europene menită să atragă atenția asupra importanței trecerii de la deplasarea cu mașina personală la un mod de deplasare mai prietenoasă cu mediul, cu transportul public, cu bicicleta sau pietonală. Primăria Municipiului Sibiu a înscris orașul în program și, împreună cu partenerii săi, a pregătit un program variat, pentru sibienii de toate vârstele”, au precizat zilele trecute reprezentanții primăriei Sibiu, potrivit Turnul Sfatului. 

(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară 1

Vechile străduțe au fost golite complet de mașini, arterele căpătând deja un alt farmec. Prima impresie este suprarealistă. Obișnuiți ca oriunde mergem să ne strecurăm printre mașini sau să le auzim motoarele turate, o lume fără ele pare de neimaginat, mai spun cei de la Turnul Sfatului.

(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară 2

(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară 3

Închiderea centrului istoric pentru maşini, în etape, la Brașov

În primă fază, va fi vorba de un proiect pilot. Începem cu weekend-urile, când avem cel mai mare aflux de turişti. Apoi, în funcţie de rezultate, vom putea veni cu soluţii pe termen mai lung. Soluţia va fi să limităm traficul doar pentru transportul public, riverani şi biciclişti”, a explicat primarul Allen Coliban

Primarul a precizat şi că au fost făcute unele studii de trafic în zona istorică şi a catalogat rezultatele drept interesante.

„Am considerat centrul istoric ca un spaţiu închis şi am instalat sisteme de monitorizare a traficului, pentru a vedea câte camioane, autoturisme sau biciclete intră şi ies din Centrul istoric.

Am măsurat inclusiv timpul petrecut de vechicule în această zonă. Avem nişte date interesante. De exemplu, jumătate dintre maşini stau o oră sau două ore. Practic este un flux de tranzit”, a spus primarul.

Se poate la Braşov: blocăm centrul şi nu păţim nimic

Traficul rutier s-a blocat sâmbătă, 16 septembrie, după ora 21.00, pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Braşovului, după ce în zona intersecţiei cu Diaconu Coresi, fără a ţine cont de vreo regulă de circulaţie, câţiva „turişti” cu un grad de inteligenţă ridicat şi-au parcat maşinile pe marginea drumului. Aceştia nu au ţinut cont de faptul că pe acolo trec şi autobuze şi au considerat că nu deranjează pe nimeni dacă îşi lasă maşinile, „lângă bordură”, în zona trecerii de pietoni, scrie Biz Brasov. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de situaţii neplăcute.

„Prizonieri” în stradă
În momentul în care un autobuz de pe linia RATBV 50 a ajuns în zonă, traficul s-a blocat complet pe strada Nicolae Bălcescu, fiindcă mijlocul de transport nu avea spaţiul necesar pentru a trece. Astfel, mai mulţi şoferi au rămas „prizonieri” pe stradă în spatele autobuzului pe tronsonul până la Poarta Şchei ţinând cont că nu există vreo cale de a întoarce.

(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară 4

Polițiștii nu prea au ce face, decât „rugăciuni”. Constată, amendează, însă strada poate fi eliberată doar prin „bunăvoinţa” celor care au parcat acolo, ţinând cont că Primăria Braşov se chinuie de ani buni să operaţionalizeze serviciul de ridică auto, dar fără succes.

Previous Story

Brașov. Șoferii parchează pe trotuare din 1920. „Interzic mai departe odată pentru totdeauna a se posta înaintea cafenelei şi restaurantelor în drum ori pe trotuare automobile şi trăsuri, rămânând locului mai mult ca 1 (una) minută”

Next Story

Averea impresionantă a Mirunei Pascu pe care fiul o toca pe droguri! Femeia are 10 afaceri și 288 de apartamente