Brașov. Șoferii parchează pe trotuare din 1920. „Interzic mai departe odată pentru totdeauna a se posta înaintea cafenelei şi restaurantelor în drum ori pe trotuare automobile şi trăsuri, rămânând locului mai mult ca 1 (una) minută”

Last Updated on septembrie 17, 2023 Primarul Allen Coliban a anunțat că va interzice circulația autoturismelor în Centrul Istoric. Bătălia cu șoferii, în Brașov, datează chiar din 1920. Poliția de atunci a emis un ordin prin care îi obliga pe șoferi să nu mai parcheze pe trotuare și să-și închidă „clapa de eşapament”. Brașovenii erau și atunci supărați de poluarea făcută de mașini.

Prefectura Regională de Poliţie I- Braşov. • Nr. 6111/920. Ordin Circular Nr. 73
In urma nemulţumirilor şi protestelor ce se aduc din partea obştei oraşului Braşov, ordon următoarele: Fiecare proprietar de casă ori concrezutul acestuia de pe întreg teritoriul oraşului Braşov să obligă ca în fiecare dimineaţă la revărsatul zorilor să măture trotuarul, înaintea casei sale de praf şi noroii şi să cureţe canalul şi cea mai mică murdărie şi iarbă esistentă.

Brașov. Șoferii parchează pe trotuare din 1920. „Interzic mai departe odată pentru totdeauna a se posta înaintea cafenelei şi restaurantelor în drum ori pe trotuare automobile şi trăsuri, rămânând locului mai mult ca 1 (una) minută” 1

In timpul iernei, aici menţionaţii proprietari sau concre■uţli lor, să obligă a curăţi trotuoarul şi canalul de ghiaţă şi zăpadă la acelaş timp, carele s’a menţionat mai sus.

Interzic mai departe odată pentru totdeauna a se posta înaintea cafenelei şi restaurantelor în drum ori pe trotuare automobile şi trăsuri, rămânând locului mai mult ca 1 (una) minută.

Automobilelor li se va închide atât la sosire cât şi la plecare clapa de eşapament, lăsarea de fum ori alt gaz din motorul automobilelor, este strict oprit.

Interzic deasemenea circulaţia cu automobile şi biciclete pe drumul din faţa cafeneleişi restaurantul Transilvania, dacă nu cumva aparţine acolo, pe care drum publicul oraşului nostru îl foloseşte pentru preumblări.

Vinovaţii şi acei biciclişti şi proprietari de automobile cari nu se vor fixa numărul biciclului sau a automobilului în partea posterioară a vehiculului şî l vor avea între spiţele bunăoară a biciclului.

Brașov. Șoferii parchează pe trotuare din 1920. „Interzic mai departe odată pentru totdeauna a se posta înaintea cafenelei şi restaurantelor în drum ori pe trotuare automobile şi trăsuri, rămânând locului mai mult ca 1 (una) minută” 2
(foto Orasul Memorabil)

Toţi aceia, cari se vor găsică nu respecteazâ aceste dispoziţii şi nu se vor conformape deplin, satisfăcând ordinului nostru, se vor privi ca infractori şi vor fi pedepsiţi în bani şi arest.
Braşov, la 9 Sept. 1920.s. Prefect Regional Boita. (Gazeta Transilvaniei)

Închiderea centrului istoric pentru maşini, în etape

În primă fază, va fi vorba de un proiect pilot. Începem cu weekend-urile, când avem cel mai mare aflux de turişti. Apoi, în funcţie de rezultate, vom putea veni cu soluţii pe termen mai lung. Soluţia va fi să limităm traficul doar pentru transportul public, riverani şi biciclişti”, a explicat primarul Allen Coliban

Primarul a precizat şi că au fost făcute unele studii de trafic în zona istorică şi a catalogat rezultatele drept interesante.

Am considerat centrul istoric ca un spaţiu închis şi am instalat sisteme de monitorizare a traficului, pentru a vedea câte camioane, autoturisme sau biciclete intră şi ies din Centrul istoric.

Am măsurat inclusiv timpul petrecut de vechicule în această zonă. Avem nişte date interesante. De exemplu, jumătate dintre maşini stau o oră sau două ore. Practic este un flux de tranzit”, a spus primarul.

Previous Story

Tatăl Robertei din Brașov, mesaj pentru mama drogatului, cel care i-a ucis fiica în accidentul de la 2 mai: „O invit din nou la cimitir, la copilul meu. Dna. Miruna să-și accepte soarta, așa cum, de 29 de zile, și noi care ne-am pierdut copiii, cu greu, dar acceptăm că ai noștri copii nu se mai întorc acasă, nu mai intră pe ușă. Să înceteze cu influența”

Next Story

(Foto) Și la Brașov? Golite de mașini, străzile istorice ale Sibiu își recapătă farmecul de odinioară