Milionarul brașovean Călin Donca a fost arestat pentru 30 de zile

Last Updated on septembrie 19, 2023 Milionarul brașovean Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii de la Tribunalul Brașov.

În fața judecătorilor, omul de afaceri a susținut că este nevinovat, însă magistrații nu s-au lăsat convinși de pledoaria sa și au decis să îl trimită în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. Donca a depus contestație, iar aceasta va fi judecată la Curtea de Apel Brașov, peste câteva zile, scrie brasov.net.

Milionarul brașovean Călin Donca a fost arestat pentru 30 de zile 1

La intrarea în sala de judecată, Călin Donca le-a spus jurnaliștilor că nu a țepuit pe nimeni, iar același lucru l-a susținut și după ce a ieșit de la instanță. El a spus că munca lui va continua și le-a urat jurnaliștilor „o viață frumoasă”.

El a fost reținut în urma unor percheziții DIICOT.

„La data de 18.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

(….) De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false , liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD”, arată comunicatul DIICOT.

Din ce a făcut primii bani și cum a ajuns să locuiască într-o vila de 1 milion de euro

El și soția sa au investit în propriile afaceri și au construit treptat o avere semnificativă. La 23 de ani, Donca a început să câștige primii bani serioși. După câteva seminarii organizate în România, omul de afaceri a încasat 80.000 de euro.

Acum, la 39 de ani, Călin Donca este căsătorit, are cinci copii și o avere imensă.

Familia lui trăiește într-o vilă de peste 1 milion de euro, construită la poalele munților din Brașov. Vila este extrem de mare: are 16 camere, 6 băi, 2 saune, un cinematograf și o sală de fitness.

Călin Donca se numără printre cei mai bogați oameni din România, cu o casă impresionantă și o colecție de mașini de lux cel puțin remarcabilă.

Acesta este un Lamborghini Aventador. E ultima mașină pe care am cumpărat-o. Costă în jur de 400.000 de euro. Nu e neapărat ceva de suflet, dar îmi place cel mai mult pentru modul în care se conduce, viteză, putere.

Am și un Lamborghini Urus, care a costat peste 270.000 de euro. E o mașină foarte confortabilă, adică ești într-un SUV, o mașină înaltă. Mie îmi plac SUV-urile.

Are 720 de cai putere, merge foarte bine, accelerează foarte bine. Plus că arată foarte bine. Te cobori dintr-un Lamborghini Urus, nu mai trebuie să te prezinți”, le-a spus Donca fanilor de pe Tk Tok, conform playtech.ro.

Donca are la momentul actual o companie care se ocupă cu furnizare de energie și gaz în România, iar tranzacțiile cu panouri voltaice i-au adus și mai mulți bani.

În plus, el are și alte afaceri, printre care o fermă unde crește șofran, cel mai scump condiment din lume.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Polițiștii mai și refuză mita, nu doar o iau. Femeie de 32 de ani, prinsă în flagrant după ce a oferit mită la ghișeul Serviciului permise

Next Story

(Foto) Accident Brașov. 3 mașini lovite pe podul de pe strada Hărmanului. 3 persoane rănite, una încarcerată