Aveau casa plină cu droguri. Mama şoferului drogat care a ucis o fată din Brașov, arestată preventiv 30 de zile pentru şantaj

Last Updated on septembrie 15, 2023 Mama şoferului drogat, care a ucis o fată din Brașov în stațiunea 2 Mai, a fost arestată pentru şantaj. I-au convins pe procurori mai multe interceptări care ne dezvăluie modul uluitor prin care Miruna Pascu a înţeles să lase justiţia să-şi spună cuvântul.

Femeia încerca să-i intimideze pe amicii fiului său şi îi ameninţa că va divulga informaţii compromiţătoare despre ei dacă nu îl scot basma curată. Martori din dosar povestesc cum Vlad avea casa plină de droguri, scrie Observator Tv.

Aveau casa plină cu droguri. Mama şoferului drogat care a ucis o fată din Brașov, arestată preventiv 30 de zile pentru şantaj 1

„Bine ca am scapat de d.obitoaca aia de X (martorul santajat). Doamne, ne-a ajutat Dumnezeu. Nu poti sa stii ce noroc ai avut ?! Acuma pot sa-ti spun. Putea nenorocita de copilul ala, daca vorbea c.acaturi, intelegi, pentru ca ti-am zis eu, este o fetita extrem de proasta. Deci avocatei…”, ii spunea Miruna Pascu lui Vlad Pascu, conform interceptarilor, potrivit Aktual24.

Referatul DIICOT cu propunerea de arestare a Mirunei Pascu pentru 30 de zile, dupa ce a incercat sa santajeze un martor in dosarul fiului ei, Vlad Pascu, arata ca „Pascu Miruna a incercat sa intimideze, sa domine si sa manipuleze o martora minora aflata intr-o postura de vulnerabilitate”.

„In fapt, la data de 06.09.2023, a fost inregistrat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Structura Centrala – Sectia de combatere a traficului de droguri, denuntul formulat de numitele X (nume anonimizat de aktual24.ro) si Y (nume anonimizat de aktual24.ro), prin care sesizau faptul ca in urma cu trei luni, numitul Vlad Pascu cu domiciliul in Bucuresti, str. Tipografilor, organiza la domiciliul sau petreceri unde punea la dispozitia participantilor diferite droguri de risc (cannabis si xanax) si de mare risc (de exemplu cocaina), iar o parte din aceste droguri erau furnizate de mama numitului Vlad Pascu.

Potrivit denuntului, incepand cu luna august 2023, parintii numitului Vlad Pascu au incercat sa o contacteze pe X in legatura cu relatia acesteia cu fiul lor, Vlad Pascu, cercetat in stare de arest intr-o alta cauza, iar la data de 27.08.2023, mama numitului Vlad Pascu a trimis pe numarul de telefon al denuntatoarei X un mesaj din care rezulta ca in situatia in care nu va da curs solicitarilor de intrevedere, va furniza presei informatii compromitatoare despre aceasta”, se arata in referat.

„Dupa ce a facut accidentul mortal de la mare, la sfarsitul lunii august 2023, am primit pe telefonul mobil mai multe mesaje pe WhatsApp de la Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, prin care aceasta imi solicita insistent sa vorbesc cu ea despre ceva ce are presa si care m-ar expune. In ultimul mesaj din data de 31.08.2023, mi-a spus ca, daca nu voi catadicsi sa iau legatura cu ea pana luni, o sa aiba mai multe materiale de dat la presa despre mine. Din acest motiv, pentru ca m-am simtit amenintata, impreuna cu mama mea, am formulat denuntul la DIICOT.

Miercuri, pe 6 septembrie, am sunat-o pe Pascu Miruna, care nu a raspuns, dar a incercat in repetate randuri, joi, sa ia legatura cu mine. Intr-un final, joi seara am reusit sa discut cu ea pe WhatsApp, cu telefonul pe speaker, ca sa vad ce doreste de la mine. Discutia a fost lunga, mai mult de jumatate de ora si in discutie Pascu Miruna era foarte preocupata de faptul ca vineri dimineata eu urma sa fiu audiata ca martor la DIICOT- Constanta, in dosarul de detinere de droguri a lui Vlad Pascu.

In cursul discutiei, de mai multe ori, Pascu Miruna a incercat sa ma convinga sa nu ma duc la DIICOT-Constanta sa dau declaratie, iar pentru asta sa-mi iau scutire medicala fie de la dermatolog, fie de la medicul de familie, sau daca totusi decid sa dau declaratie, sa spun ca nu-mi amintesc ca as fi consumat droguri impreuna cu Pascu Vlad si ca in clipul mediatizat, de fapt jucam un rol. Pascu Miruna mi-a spus ca daca voi spune adevarul, in sensul ca eu consumam impreuna cu Pascu Vlad, voi intra la DIICOT martor si voi iesi inculpat, pentru consum de droguri. Am perceput-o ca fiind foarte insistenta si foarte dornica sa ma manipuleze, in scopul de a nu exista dovezi pentru istoricul de consum de droguri a lui Pascu Vlad. De altfel, mi-a si zis sa sterg totul din telefon ca sa nu-mi ia procurorul telefonul, pentru ca exista riscul sa vin cu telefonul la DIICOT si sa plec fara el.

De asemenea, mi-a spus ca daca dau declaratie, pot sa nici nu ma mai intorc acasa, in sensul ca as putea fi arestata si ca ce declar ca martor ar putea fi folosit impotriva mea. Toate aceste lucruri pe care mi le-a spus Pascu Miruna au fost de natura sa ma ingrijoreze, la fel si faptul ca niste filme sau poze cu mine aflate sub influenta drogurilor ar putea sa apara in presa, asa cum amenintase in mesaj. In cadrul discutiei, mi-a spus ca sunt labila psihic si proasta, in incercarea de a ma domina si de a ma determina, intimidandu-ma, astfel incat si nu ma duc sa dau declaratie si daca totusi ma duc sa dau declaratie, sa nu spun adevarul. M-am simtit presata de felul in care mi-a vorbit si de lucrurile pe care mi le-a spus, m-am simtit amenintata.

M-am simtit amenintata si de statutul social si de pozitia de pe care imi vorbea Pascu Miruna, care este o persoana cu bani si relatii.

Eu am fost la DIICOT-Constanta si am spus adevarul, am declarat inclusiv faptul ca stiam de la Pascu Vlad ca mama lui ii mai dadea pastile de Xanax. Acest subiect l-am abordat si in discutia cu Pascu Miruna, care s-a facut ca nu e in cunostinta de cauza si ca ar fi fost vorba de niste pastile pe care le-ar fi avut ea in casa de pe niste retete mai vechi de-ale ei si de-ale lui Vlad. Vlad Pascu dispunea de sume mari de bani, pe care ii lua de la parinti, fara stirea lor”, a declarat martorul santajat.

Ce i-a spus martorului Miruna Pascu, conform interceptarilor: „Deci scoate tot ce ai in el, iti repet, tot ce ai in el, mesaje de ale voastre, cacaturi d-astea de ale voastre, nu neaparat cu Vlad ce mai aveti voi, prostii, daca mai aveti si lui Vlad i-a luat telefonul il descarca pe tot, dar el stersese chestiilea alea de mult ce mai avea, de aia spun nu sunt de la Vlad sa stii, sunt de la cineva la care le-ati avut voi… si intelege ca probe, iti repet nu sunt, sunt decat videoclipuri si ma rog trecutul tau, depinde de tine ce spui maine ca sa se faca probe, ca sa intelegi, treaba voastra, faceti ce vreti, eu sunt datoare sa stau langa Vlad, pentru ca tata-su a plecat, nu plateste niciun ban, dar credeti-ma asta este un neverending story daca o tineti asa, intelegi? Crede-ma pe cuvant, vorbeste cu cineva si plecati, pleaca cu un avocat, sau uite, vorbesc cu cineva in Constanta sa vina cu tine sa vezi ce declari, Vlad gandeste-te, e inculpat si n-a declarat nimic, tu intelegi?”.

„In analiza mijloacelor de proba prezentate mai sus, rezulta ca numita Pascu Miruna, in data de 31.08.2023, a amenintat persoana vatamata/martora cu divulgarea catre presa a unor imagini compromitatoare despre aceasta si a incercat sa determine prin constrangere morala,constand in expunerea posibilitatii diseminarii in mass-media a unor informatii compromitatoare.

Din analiza discutiei rezulta ca numita Pascu Miruna a incercat sa intimideze, sa domine si sa manipuleze o martora minora aflata intr-o postura de vulnerabilitate, dar totodata, constienta fiind de caracterul ilegal al demersului sau, a incercat de o maniera neconvingatoare pentru niciun observator rezonabil, la finalul discutiei, sa para preocupata de binele martorei”, se arata in referat.

Previous Story

(Video) 4 elevi de la colegiul brașovean Șaguna au câștigat competiția internațională „F1 in Schools”, în Singapore

Next Story

Aeroportul Brașov. Dan Air reprogramează zborurile de azi (Londra și Roma) pentru data de mâine, 16.09. „Aeronava care operează în serviciul regulat este încă defectă la Bruxelles”