(Video) 4 elevi de la colegiul brașovean Șaguna au câștigat competiția internațională „F1 in Schools”, în Singapore

Last Updated on septembrie 15, 2023 Un alt succes remarcabil pentru elevii de la Șaguna. Patru șaguniști sunt câștigătorii concursului internațional „F1 in Schools”, a cărui finală s-a desfășurat săptămâna aceasta, în Singapore. Este singura echipă din România care a ajuns în finală, pe care au și câștigat-o.

Cei 4 elevi din clasa a XII de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” care au obținut această performață remarcabilă sunt David Abrudan, Mihnea Grigore, Dennis Bart și Amir Al Mousawi.

(Video) 4 elevi de la colegiul brașovean Șaguna au câștigat competiția internațională „F1 in Schools”, în Singapore 1

Au proiectat și turnat o mașina-machetă tip formula 1 pe care au testat-o și cu care au exersat pe o pistă specială cu propulsie tip aer comprimat de 27m lungime, achiziționată tot de ei, prin sponsorizari.

Au pregătit promovarea proiectului de construcție, au finalizat un portofoliu tip maketing de produs. Au toate elementele unui prototip proiectat, turnat, experimentat live, făcut de ei.

A fost tare greu. Au lucrat la școala toată vara, practic nu au avut vacanță ”, spune directorul colegiului brașovean, Carmen Tănăsescu, potrivit Biz Brasov.

Colegiul National Andrei Saguna, Brasov: „Ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică, desfășurată în perioada 30 august-8 septembrie, a reprezentat o provocare din punct de vedere al organizării și pregătirii atât pentru elevi, cât și pentru profesori și organizatori, date fiind multele schimbări și necunoscute de la nivel național; totodată ea a reprezentat și o mare bucurie pentru Brașov și pentru Șaguna, elevele noastre obținând cele mai bune rezultate la nivel național, din 2017 când a avut loc prima ediție.

(Video) 4 elevi de la colegiul brașovean Șaguna au câștigat competiția internațională „F1 in Schools”, în Singapore 2

Colegiul nostru a fost reprezentat la nivel național de patru eleve, care au obținut punctaje de calificare în cadrul etapei județene: Tudor Iulia-Codruța XIC (locul I la vorbitori, secţiunea începători), Toma Sabina-Iulia XIC (locul V la vorbitori, secţiunea începători), Puiu Alexia-Maria XIF (locul IV la vorbitori, secţiunea avansați), Sikó Beatrice XE (locul VI la vorbitori, secțiunea avansați).

Adresăm felicitări tuturor pentru calificări în optimile naționale împreună cu echipele formate la nivelul județului împreună cu elevi din alte licee, și în mod distinct Sabinei Toma care a obținut Mențiune la vorbitori, și îi dorim succes mai departe Alexiei Puiu, care s-a calificat în primii 30 de vorbitori din țară, și ne va reprezenta în lotul lărgit al României pentru competiții internaționale.

Adresăm felicitări și echipei formate din Tudor Iulia-Codruța XIC, Toma Sabina-Iulia XIC și Șerban Alexandra-Elena XE, și care a obținut premiul I pe județ la echipe, secţiunea începători”.

Previous Story

Aeroportul Brașov. 9 ore întârziere pentru un avion Dan Air

Next Story

Aveau casa plină cu droguri. Mama şoferului drogat care a ucis o fată din Brașov, arestată preventiv 30 de zile pentru şantaj