Aeroportul Brașov. Zboruri directe spre Egipt. Se propun curse și spre China

Last Updated on septembrie 21, 2023 Compania aviatică HiSky a anunţat că, începând cu luna octombrie, va opera de pe Aeroportul Braşov şi curse din/către Egipt, Hurghada. Prima cursă a fost programată pentru 30 octombrie, după care, ulterior, zboruri vor fi fiecare zi de luni.

Plecarea de la Braşov va fi la ora 14.30, iar sosirea la Hurghada – la ora 15.50. Decolarea din Hurghada va fi la ora 10.20, iar aterizarea la Braşov – la ora 13.10, scrie bzb.ro.

Aeroportul Brașov. Zboruri directe spre Egipt. Se propun curse și spre China 1

Cursele vor avea regim charter, zborurile fiind incluse în pachete turistice. Agenţiile de turism au listat deja oferte, cea mai ieftină fiind de 741 de euro/persoană/sejur de 7 zile, all-inclusive.

Se propun curse directe spre China

Propunerea autorităților brașovene a fost reiterată la întâlnirea ce a marcat 30 de ani de la semnarea Acordului de Prietenie dintre Județul Brașov și Provincia chineză Liaoning, scrie mytex.ro.

Reprezentanții autorităților publice județene, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu, managerul public Alina Szasz, directorul executiv Mihai Pascu și subprefectul județului Brașov, Izabella-Agnes Ambrus, au primit, miercuri, la sediul instituției, delegația oficială condusă de vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Liaoning.

Oficialii chinezi au prezentat evoluția economică a Provinciei Liaoning și au subliniat importanța cooperării dintre cele două regiuni, întrucât anul acesta se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de Prietenie.
Partea chineză a propus dezvoltarea relațiilor culturale prin intermediul Institutului Confucius, ce funcționează în cadrul Universității Transilvania din Brașov, dezvoltarea turismului, ținând cont de interesul crescut al cetățenilor chinezi de a vizita România, și dezvoltarea schimburilor economice, dând ca exemplu de bună practică parcul industrial chinezesc, ce funcționează în județul Prahova.

Totodată oficialii chinezi au invitat autoritățile brașovene să viziteze Provincia Liaoning, în perioada următoare, cu scopul consolidării relațiilor de prietenie între cele două regiuni.

La rândul lor, oficialii români au reconfirmat importanța relațiilor de prietenie cu provincia chineză și au avansat două propuneri de cooperare. Prima propunere se referă la promovarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav în rândul companiilor aeriene chinezești, cu scopul de a deschide rute aeriene la Brașov, folosind un hub european.

A doua propunere, care a fost prezentată în luna august și ambasadorului Republicii Populare Chineze în România (detalii aici) a fost de organizare a vizitei unei delegații de oameni de afaceri chinezi, dispuși să investească în parcuri industriale din județul Brașov.

Previous Story

Brașovul va avea o autostradă. Adrian Veștea: „Autostrada Brașov-Sibiu ne va conecta cu vestul țării”,

Next Story

Brașov. Târgul de Crăciun se deschide pe 30 noiembrie, în aceeași zi când va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș