Brașovul va avea o autostradă. Adrian Veștea: „Autostrada Brașov-Sibiu ne va conecta cu vestul țării”,

Last Updated on septembrie 21, 2023 Adrian Veștea, ministrul liberal al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţie a anunțat că Brașovul va avea o autostradă care ne va lega de Vest.

Anunțul a fost făcut miercuri, după ce a participat la semnarea a trei contracte de finanțare „importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România”: Tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, Lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord și Secțiunea Leghin-Târgu Neamț din Autostrada A8.

Brașovul va avea o autostradă. Adrian Veștea: „Autostrada Brașov-Sibiu ne va conecta cu vestul țării”, 1

Aceste proiecte nu reprezintă doar investiții în infrastructură, ci sunt parte a unei viziuni integrate de dezvoltare pentru viitorul României.

Investițiile majore în infrastructura rutieră din județul Brașov vor consolida conectarea completă a județului nostru la marile coridoare pan-europene. Aeroportul Brașov integrează regiunea noastră în rețeaua internațională de transport aerian și deschide noi oportunități economice și turistice.

Drumul de pe Valea Doftanei va oferi o alternativă la ruta supraîncărcată de pe Valea Prahovei către București, iar autostrada Brașov-Sibiu ne va conecta cu vestul țării”, a afirmat Veștea, citat de mytex.ro.

El a reamintit că ministerul pe care îl conduce de trei luni finanțează modernizarea infrastructurii rutiere prin trei programe: Programul Național de Dezvoltare Locală, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și Subprogramul „Lucrări în primă urgență”, gestionat de Compania Națională de Investiții.

Date tehnice despre autostrada Sibiu – Făgăraș

CNAIR a anunțat că acest segment de autostradă va avea o lungime de 68 de kilometri. Lucrările au fost împărțite în patru loturi, respectiv:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) și Avrig-Mârșa (DJ105G) – 14,25 km;
Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,92 km;
Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbata de Sus (DJ 105B) – 17,61 km;
Tronsonul 4: Sâmbata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Fagaraș și Drum de legătură cu drumul național DN1 – 16,26 km.

Perioada de proiectare și execuție a fiecărui contract va fi de 48 de luni din care 12 luni perioadă de proiectare și 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor. Sectorul de Autostrada Sibiu – Făgaraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania” a anunțat CNAIR, potrivit Evenimentul Zilei.

Previous Story

Dorian Popa, țepuit de milionarul brașovean Călin Donca? „Este posibil să fi fost părtaș la o escrocherie. Sunt debusolat pentru că nu știu ce se întâmplă, nu știu ce urmează cu investițiile noastre”

Next Story

Aeroportul Brașov. Zboruri directe spre Egipt. Se propun curse și spre China