Last Updated on septembrie 27, 2023 Luni, reprezentanți ai Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav au discutat cu responsabili din ROMATSA despre posibilitatea prelungirii orarului de funcționare al aerogării din Brașov.
Ca urmare, în acest moment, pe masa celor care decid programul aeroportului din Brașov sunt 2 variante:
Orar de funcționare între orele 6 și 24 (comparativ cu 7-19 actualmente)
Orar de funcționare adaptat în conformitate cu nevoile liniilor aeriene care au zboruri de linie spre și de la Brașov (Dan Air și Wizz Air)
La acest moment, se pare că varianta a doua este agreată de toate părțile. Urmează o nouă întâlnire pe 10 octombrie, când este posibil ca o decizie să fie luată în legătură cu această problemă, scrie Biz Brasov.
La acest moment, aeroportul din Arad-de unde este dirijat traficul aerian de la Brașov- are cea mai mică încărcare dintre cele 17 aeroporturi din România, cu excepție celui din Tulcea, care în luna august a avut doar 12 pasageri. Cel din Arad a avut 5.109 pasageri, în comparație cu Brașovul, care, deși la început și cuun program redus, a avut 16.486 pasageri în luna august.
Continuă angajările la Aeroportul Braşov
Angajările continuă la Aeroportul Internaţional Brşaov – Ghimbav. Astfel, până în 2 octombrie, ora 15.00, sunt aşteptate la sediul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA din Ghimbav, (str. Hermann Oberth nr. 35) dosarele de candidatură pentru ocuparea postului de referent, gradul I, (cu studii studii), în cadrul Compartimentul Tehnic, Instruire, Reglementări de Securitate, Documente Clasificate, Informaţii Aeroportuare, scrie bzb.ro.
Pentru a ocupa acest post, candidaţii trebuie să aibă diplomă de Bacalaureat, dar şi o vechime în muncă de minimum 3 ani şi 6 luni.
Pe de altă parte, în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov de joi, 28 septembrie, va fi supusă aprobării o nouă organigramă a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Conform proiectului, numărul de angajaţi ai regiei ar urma să fie majorat de la 85 (câţi sunt prevăzuţi în actuala organigramă, aprobată în luna iulie, când numărul de posturi a fost suplimentat de la 60) la 102, însă numărul posturilor de conducere va rămâne neschimbat, respectiv 6.
Serviciul de Asistenţă Managerială va fi desfiinţat şi se va înfiinţa Direcţia de Management al Resurselor Umane şi Guvernanţă Corporativă, unde se vor înfiinţat 4 posturi, respectiv de consilier, consilier juridic, consilier achiziţii publice şi consilier pe teme de mediu.