Pink Floyd la Planetariul din Brașov cu „Dark Side of the Moon”. „O experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor”

Last Updated on septembrie 27, 2023 Începând din acest weekend, Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” a pregătit o nouă surpriză brașovenilor și turiștilor care vizitează cel mai mare planetariu construit în România. De vineri va fi prezentat cel mai nou spectacol, difuzat în premieră în România, dedicat uneia dintre cele mai importante formații britanice din toate timpurile: Pink Floyd, scrie Monitorul Expres.

„50 Pink Floyd -The Dark Side of the Moon”
„50 Pink Floyd -The Dark Side of the Moon” este un spectacol care combină 10 piese de pe albumul legendar al celor de la Pink Floyd, cu imagini care îi transportă pe spectatori într-un alt univers. Un spectacol care îi va tulbura, emoționa și impresiona pe cei care îl urmăresc.

Pink Floyd la Planetariul din Brașov cu „Dark Side of the Moon”. „O experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor” 1

Prezent, alături de jurnaliști, la avanpremiera acestui spectacol, primarul Allen Coliban a fost impresionat de modul în care muzica celor de la Pink Floyd și imaginile cu sistemul nostru solar au fost transformate într-un spectacol creat special pentru planetarii. El i-a invitat pe brașoveni și turiști să vină la planetariu pentru a se bucura de muzica celebrei formații. Dar și de imaginile care te transportă prin Univers.

,,Mă bucur că putem să celebrăm 50 de ani de când a fost lansat albumul «Dark Side of the Moon» aici, la Brașov, la Planetariu, într-o experiență imersivă unică. O experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor. O experiență care combină muzica cu tot ceea ce a însemnat explorarea spațiului și ceea ce cunoaștem noi în prezent despre Univers.

Începând de vineri va fi câte o reprezentație pe zi, pentru început de la ora 18.00, în fiecare zi. Mai puțin luni. Prin urmare, vă invit pe toți la Planetariu. Pentru această experiență unică”, a spus primarul Allen Coliban.

27 februarie 1973
Acest spectacol a fost creat pentru a marca cei 50 de ani de când Emi Records a lansat, la Planetariul din Londra, albumul „The Dark Side of the Moon” al celor de la Pink Floyd (27 februarie 1973). La lansarea acestui album, pe cupola planetariului au fost proiectate imagini cu stele, constelații și imagini ale cosmosului. Acestea erau prezentate în timp ce muzica era redată în difuzoare. Reprezentația a avut un succes extraordinar.

În semn de recunoaștere pentru acest album iconic, 50 de ani mai târziu s-a regândit prezentarea melodiilor alături de imagini uimitoare ale sistemului solar și ale universului. De data asta folosind tehnologia de ultimă oră de care dispune un planetariu.

Suntem în premieră națională. Ne dorim ca acest spectacol să fie prezent și în alte planetarii. Eu cred că este o experiență de care ar fi bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni, la nivel național, să poată fi văzut de către toți, dacă nu reușesc să ajungă la Planetariul Brașov”, a spus directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzaru, conform Radio Brasov FM.

Previous Story

Aeroportul Brașov, negocieri la ROMATSA pentru prelungirea programului. Sunt în discuție două variante

Next Story

Aeroportul Brașov. ROMATSA a agreat prelungirea programului de funcționare