Adrian Veştea, despre Aeroportul Brașov. „Am toată convingerea că, până la finalul anului, avem şansa să ajungem la aproape 100.000 pasageri, ceea ce e o cifră importantă pentru jumătate de an de funcţionare”

Last Updated on septembrie 10, 2023 Invitat la D’Economic News, emisiune moderată de Alex Vlădescu, ministrul Adrian Veştea a vorbit şi despre aeroportul de la Ghimbav.

Eu sunt permanent documentat despre ce se întâmplă pe aeroportul din Braşov. Au depăşit 1.000 de pasageri pe zi, au avut şi 1.500 de pasageri pe zi, au depăşit 20.000 pe lună. Nu sunt doar două companii acolo, ci mai multe care operează pe aeroportul din Braşov.

Adrian Veştea, despre Aeroportul Brașov. „Am toată convingerea că, până la finalul anului, avem şansa să ajungem la aproape 100.000 pasageri, ceea ce e o cifră importantă pentru jumătate de an de funcţionare” 1

Am toată convingerea, cu semnalele pe care le avem, că până la finalul anului, avem şansa să ajungem la aproape 100.000 pasageri, ceea ce e o cifră importantă pentru jumătate de an de funcţionare şi pentru începutul pe care îl are aeroportul de la Braşov.

Această cifră pe jumătate de an poate clasa aeroportul de la Braşov în prima jumătate a clasamentului naţional, din cele 16 aeroporturi care sunt azi la nivel naţional. Poate veni în primele 8 aeroporturi. Cred că e un start bun, care dă perspective aeroportului Braşov şi judeţului“, a declarat Adrian Veştea, conform mytex.ro

Întrebat dacă aeroportul din Braşov poate deveni al doilea ca importanţă la nivel naţional, după Aeroportul Otopeni, ministrul a spus, totuşi, că „nu cred că va deveni al doilea. Nu trebuie uitat un lucru, aeroportul de la Braşov este primul care s-a construit după 50 de ani.

Sunt aeroporturi care sunt deja într-un progres foarte bun, cel din Cluj, din Timişoara, din Iaşi, dar am convingerea că în 4-5 ani aeroportul de la Braşov poate ajunge în primele 5-6 din România“.

Cât va costa un zbor la Dubai, Paris sau Tel Aviv

Dan Air deschide noi rute de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG/GHV). Este vorba despre Paris CDG (Franța), Oslo (Norvegia), Dublin (Irlanda), Tel Aviv (Israel), Malaga (Spania) și Dubai DWC (Emiratele Arabe Unite), scrie mytex.ro.
Pe site-ul companiei au apărut deja datele de plecare, dar și prețurile biletelor.

Trebuie spus că, aproape fără excepție, zborurile din Brașov către aceste aeroporturi sunt mai ieftine decât cele de întoarcere.

Cele mai scumpe sunt, evident, cele către și dinspre Dubai, Paris și Tel Aviv (întoarcere).

Brașov – Dublin: 53,6 euro (economic) / 253,6 euro (business)
Dublin – Brașov: 58,4 euro (economic) / 258,4 euro (business)

Brașov – Oslo: 53,6 euro (economic) / 253,6 euro (business)
Oslo – Brașov: 66,3 euro (economic) / 266,3 euro (business)

Brașov – Malaga: 59,3 euro (economic) / 259,3 euro (business)
Malaga – Brașov: 53,6 euro (economic) / 253,6 euro (business)

Brașov – Tel Aviv: 53,6 euro (economic) / 253,6 euro (business)
Tel Aviv – Brașov: 76,3 euro (economic) / 276,3 euro (business)

Brașov – Paris: 53,6 euro (economic) / 253,6 euro (business)
Paris – Brașov: 82,5 euro (economic) / 300,2 euro (business)

Brașov – Dubai: 94,9 euro (economic) / 254,9 euro (business)
Dubai – Brașov: 119,2 euro (economic) / 279,6 euro (business)

Previous Story

Pianistul Horia Mihail: „Voi zbura de pe Aeroportul Brașov!!! Sper ca tot mai mulți brașoveni să considere aeroportul o opțiune viabilă pentru călătoriile lor, mai ales că mai avem aproximativ 30 de ani de așteptat până când vom fi conectați la lume prin autostrăzi”

Next Story

DAN Air crește numărul zborurilor pe ruta Aeroportul Brașov – Londra Gatwick