(Video) Noi imagini. Urși în Brașov și în gara Predeal

Last Updated on iunie 13, 2023 Probleme din ce în ce mai serioase cu urșii în Brașov. O femeie care mergea cu câinele pe o stradă din centrul istoric al Brașovului a fost la un pas să fie atacată de un urs. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede că tânăra își plimbă animalul de companie liniștită.

La un moment dat, patrupedul se întoarce, vede ursul în urma lui, se sperie și o ia la fugă. Inițial, stăpâna nu a realizat ce se întâmplă, iar când a văzut animalul sălbatic, femeia a început și ea să alerge. Ursul, speriat și el, și-a continuat drumul prin centrul orașului, potrivit brasov.net.

Ursul a fost surprins și de camerele de supraveghere ale unui restaurant de pe str. Diaconul Coresi, colț cu Bălcescu, imaginile fiindu-ne furnizate de Cristian Macedonschi, anunță mytex.ro.

Urși în gara Predeal

Doi urși au fost filmați azi noapte, la plimbare pe peroanele de călători ale gării CFR din Predeal. Pentru că persoana care i-a văzut a decis că este mai bine să se îndepărteze de ei, nu este foarte sigur dacă…așteptau trenul de București sau pe cel de Brașov, scrie Biz Brasov.

„Întâi omoară și apoi cară”. Locuitorii unei comune din Prahova sunt terorizați de urși. Animalele umblă libere pe străzi

Oamenii din Telega, o mică localitate din Prahova, spun că de două săptămâni nu mai au liniște din cauza urșilor care pot fi întâlniți ziua în amiaza mare, fie pe ulița principală, fie prin grădini.Autoritățile par depășite de situație, spun localnicii, deși legea permite relocarea exemplarelor-problemă, scrie Stirile Pro Tv.
Un urs a fost alungat din sat cu taxiul. Claxoanele și strigătele oamenilor l-au făcu să gonească cât l-au ținut puterile. Oamenii spun că ar fi în zonă mai multe exemplare.

Cristian Cioată, localnic: „Alergau pe stradă. Chiar i-a văzut foarte multă lume”.
Un bărbat susține că ursul i-a ucis cinci oi.
Constantin Cristian, localnic: „Le-a omorât și apoi să le care că așa face. Întâi omoară și apoi cară”.

Oamenii stau mai mult prin case de frica urșilor
Dodu Avrămescu: „Au venit și jandarmii noaptea la 1 au dat cu petardele alea mă rog ce au făcut acolo. Ei cică `aveți grijă să nu ieșiți la el`. Păi cum să ies că nu sunt nebun să mă iau la trântă cu el”.

Urşii s-au „instalat” într-o nouă localitate din Argeş. Oamenii sunt speriaţi

 

Situație îngrijorătoare în comuna Cocu, acolo unde în luna mai a fost semnalată prezența a trei urși în zone locuite, mai precis în apropierea sau chiar în gospodăriile localnicilor. Oamenii sunt speriați și au cerut ajutorul autorităților locale. ”Am anunțat Prefectura și Consiliul Județean, întrucât este o situație îngrijorătoare. Nu ne-am confruntat cu așa ceva până acum.

Un urs a distrus stupii de albine ai preotului din satul Richițele de Sus, cel de-al doilea a fost semnalat de un cetățean în apropierea propriei gospodării, tot în incinta roiurilor de albine. Iar azi-noapte (n.r. – 23 mai), un localnic din satul Făcălețești s-a trezit cu ursul în curte. Nimeni nu a fost atacat, dar trebuie luate urgent măsuri, altfel se pot produce situații grave”, afirmă primarul Gheorghe Țucă, citat de ziarulargesul.ro.

Urs, filmat în timp ce trece înot Oltul

Joi, 8 iunie, un urs a fost filmat în timp ce traversa Oltul, puțin după ora 6 dimineața, în zona localității Arpașu. Pescarii prezenți la fața locului au recurs la o metodă provocatoare și, conform filmării, aceștia au început să arunce cu pietre către animal.

În momentul în care ursul a ajuns la mal, unii pescari s-au speriat și au început să facă zgomot, moment în care animalul a fugit în pădure, scrie DC news.

Previous Story

Surse. Adrian Veștea „părăsește” Brașovul pentru București. Propunerea pentru Ministerul Dezvoltării în noul guvern

Next Story

(Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor”